Forum dyskusyjne
Goa Noclegi
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
oleczka 08:47 | 12.04.2016
Witam,bardzo proszę o pomoc. Poszukuję noclegów na Goa, okolice Agondy. /wszelkie sugestie i proozycje mile widziane.
Robertus 11:51 | 12.04.2016
W piatek wylatuje do Mumbaju, i od poniedzialku bede na Goa. Co prawda jeszcze tam nie bylem, ale dosyc dobre opinie mialy chatki przy plazy,Agonda Kura Kura Huts. Ceny wydaja sie byc ok. Nie napisalas w jakim okresie planujesz wyjazd, robi roznice taka, ze poza sezonem turystycznym (od poczatku maja do powiedzmy wrzesnia/ pazdziernika), czesc tym podobnych chat jest po prostu zwijana, i takie osrodki zwyczajnie nie funkcjonuja.
dux69 12:54 | 12.04.2016
Bez przesady z tymi chatkami,mam je gdzieś nawet na zdjęciu i pewnie niebawem na swoim blogu umieszczę.Opisze jak ja my to robimy.Lecąc na Goa rezerwujemy już w Polsce jakiś resort.Z uwagi iż ciężko co niektórzy przechodzą zmianę czasu dobrze jest mieć na początku lokum z klimą.Później jednak po pięciu dniach przenosimy się do tańszego hoteliku przy lepszej plaży jeżeli znaleźliśmy, czasami innej miejscowości,gdzie jest może skromniej ale taniej i fajniej.Szukamy tego na miejscu,zaraz po przyjeździe.Ogólnie nie ma problemu ze znalezieniem miejsc bo: nigdy nie było takich problemów ,bo Rosjan teraz jest o niebo mniej to tym bardziej nie powinno być problemów.Mała uwaga.Zamawiając pokój przez internet w Polsce trzeba się liczyć iż zawsze coś doliczą.Druga uwaga,jeżeli chcecie pokój tańczy bez klimy to ważne by miał nad wami jakieś piętro,jak tylko dach to może być wieczorami gorąco.Także zobaczcie jak jest zadaszony wasz pokój.Trochę opisów plaż Goa (niebawem wszystkich atrakcji turystycznych w zasięgu) oraz sporo o rejonie Kerala na blogu,zapraszam)http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/
Robertus 14:20 | 12.04.2016
Ale ze co bez przesady, bo nie idzie zrozumiec o co ci chodzi. Ja lecac do Indii, rezerwuje z reguly caly pobyt z gory. Nie mam ochoty latac pozniej po okolicach, I szukac noclegow, mam w tym czasie inne rzeczy do roboty :) Na kilka razy ktore juz bylem w Indiach, jeszcze sie na tym nie sparzylem, od tego jest booking.com, tripadvisor I inne strony, zeby sprawdzic sobie co mysla inni turysci o danych kwaterach :)
dux69 11:46 | 15.04.2016
Odpisałem autorowi tematu i jak ktoś chce sobie rezerwować przez internet proszę bardzo.Ja opisałem jak ja to robię na Goa tym bardziej że ja tam byłem 5 razy, a ty dopiero lecisz.Wspomnę tylko ze autor opisuje cel Agonda ,a miejsce to jest raczej mniej uczęszczane i skierowane dla osób szukających spokoju i ciszy.Wielka sztuka przejść się przy plaży po hotelikach 15 min.Nie wspomnę że zdjęcia,opisy na internecie troszkę ,,przekręcają ''rzeczywistość(na zdjęciu odległość od centrum plaży czy długość basenu wygląda inaczej niż w rzeczywistości), a to co widzisz na miejscu to widzisz .Ceny tez są lepsze niż nawet przy maksymalnych zniżkach na stronkach internetowych.Ale pewnie Wszyscy mają pełno kasy i maja to gdzieś.Dodam ze na Goa zawsze jakaś dopłata była o której na stronce nie wyczytaliśmy albo tak była napisana że ciężko było zobaczyć.Pod hotelem po wyczerpującej podróży płacisz co jest i myślisz tylko o pokoju(Co do opisów na stronkach to dostaje ofertę nowego resortu czy hotelu i za 20% ceny mam hotel).Recenzje wystawiam zawsze dobre bo za ta cenę nie może być złych, a właściciele się naprawdę starają bo wiedza że to dla oceny)Ważne też na ile się leci bo 3 tygodnie w jednej miejscowości to trochę za dużo.Po tygodniu warto zmienić miejscowość,albo nawet rejon np na Kerale.http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/
oleczka 13:54 | 15.04.2016
Dziękuję za odpowiedzi, Goa będzie ostatnim rejonem po naszej wędrówce więc odpada przesunięci czasowe. Już się doweidziałam że faktycznie lepiej na miejscu bo można wybrać co się podoba a przez net widzi się tylko fotki a ne okolice. Może nas urzeknie zupełnie coś innego także na Goa nie rezerwujemy wcześniej. Z poprzedniego pobytu też wiem że nie zawsze opłaca się rezerwować z Polski ale na Goa nie byłam i błam się nalotu turystów -początek listopada-i że zostaniemy z niczym.
An 23:14 | 15.04.2016
Hej, w zeszłym roku również dla nas Goa było ostatnim etapem podróży po Indiach :)Ponieważ nie byliśmy pewni kiedy dokładnie dotrzemy na Goa nie rezerwowaliśmy niczego z wyprzedzeniem - zresztą jak nigdzie w Indiach (poza pierwszym noclegiem). Kiedy dotarliśmy na Goa, wypożyczyliśmy skutery i zorganizowaliśmy sobie tour po okolicy. Wybraliśmy najbardziej nam odpowiadający nocleg :) W Indiach - jak w wielu krajach Azji, nie ma sensu rezerwować niczego wcześniej przez internet - wychodzi dużo drożej, a i standard rzadko jest zgodny ze zdjęciami. My zawsze przed rezerwacją najpierw oglądaliśmy pokój, a potem negocjowaliśmy cenę. Wybacz, że nie pamiętam już stawek za pokój, ale były śmiesznie marne. Od kilkunastu - do kilkudziesięciu zł za pokój z łazienką.
dzikus12 14:41 | 18.04.2016
zarowno w agonda jak i palolem nie ma problemu z noclegiem na miejscu poza sezonem polecam bardziej palolem a sezonie agonda za 10 dolarow ladny pokoj lub domek
Robertus 09:56 | 19.04.2016
Dotarłem już na Agondę. Resorty oferujące owe domki przy plaży, są zarządzane przez jednych właścicieli. Ogólnie w cenie tańszego domku, dostałem klasę wyższy, z bezpośrednim zejściem na plażę :) pewnie swój wpływ na to ma fakt, że turystów jest jak na lekarstwo. Część domków jest już porozbierana, ale większość funkcjonuje normalnie. Pozdrowienia z Agondy :D