/ / INDIE > Rezerwować nocleg czy szukać na miejscu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Rezerwować nocleg czy szukać na miejscu

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

syriano dołączył
15.08.2016

syriano 12:06 | 15.08.2016

Cześć :)

Planuję lecieć do Indii na miesiąc w listopadzie.

Jako, że będzie to moja pierwsza wizyta w tym kraju, chciałbym najpierw odwiedzić dość "oklepane" miejsca: Dehli, Agrę, miasta Radżastanu i pustynię Thar. Być może wypocząć niecały tydzień na Andamanach.

Czy w tym czasie (szczyt sezonu turystycznego) można znaleźć tam bez problemu noclegi na miejscu, czy raczej lepiej coś zarezerwować?

Przeglądałem z ciekawości hotele na Skyscanner i w wielu przypadkach był alert, że zostały wolne tylko 2-3 pokoje.

Mam na myśli oczywiście tanie nocowanie: 2-7 dolarów.

Z góry dzięki na odpowiedź i pozdrawiam!

sanders dołączył
17.10.2009

sanders 20:36 | 15.08.2016

Cześć
Byłem w Indiach w styczniu / lutym więc też w sezonie i nie było żadnych problemów ze znalezieniem noclegu, wręcz przeciwnie zwykle był ich nadmiar :-) Według mnie dużo lepiej jest szukać na miejscu bo wtedy widzisz jak dany hotel / pokój wygląda naprawdę, jak wygląda okolica no i możesz potargować się.
Warto tylko orientować się gdzie w danym mieście są dobre / tanie hoteliki (np. z wikitravel) a następnie po przyjeździe obejrzeć kilka i wybrać najlepszą ofertę.
Zawsze możesz sobie zarezerwować pierwszy nocleg po przylocie dla aklimatyzacji a potem zobaczysz na miejscu jak to wygląda. Leciałem do Bombaju i tak właśnie zrobiłem.
Tym że na jakiejś stronie zostały 2-3 wolne pokoje bym się nie przejmował, zawsze tak piszą :-) Warto natomiast zobaczyć jakie w danym miejscu są ceny (ja używałem booking) żeby mieć podstawę do targowania się
Pozdrawiam

alchemia_momentu dołączył
07.12.2015

alchemia_momentu 00:00 | 16.08.2016

Tanich hoteli w granicach 2 dolarow za dobę nie znajdziesz w systemie internetowej rezerwacj. Można ich szukać tylko na miejscu.
W zeszłym roku w Indiach było bardzo mało turystów dlatego nie było problemu z tanimi noclegami. Jak będzie w tym sezonie nie wiadomo.
Zrób rezerwację na kilka pierwszych dni po przylocie a potem oceń sytuację na miejscu i decyduj na bieżąco.

syriano dołączył
15.08.2016

syriano 11:27 | 17.08.2016

Dzięki Wam wielkie za odzew :-)

Podczas wcześniejszych podróży też szukałem noclegów na spontanie i nigdy nie było z tym problemów. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.

Robertus dołączył
06.03.2014

Robertus 10:51 | 18.08.2016

Lece w lutym po raz piaty do Indii. Tym razem, chce zrobic wlasnie tak jak piszesz, czyli szukac hoteli na miejscu. Ma to swoje dobre strony, bo przy objazdowce nie ma ryzyka, ze w razie obsuwy, bede musial placic za niewykorzystana rezerwacje czy cos. Bukuje tylko na poczatek dwa dni w Mumbaju na aklimatyzacje, a potem ide na zywiol :)

olgierd79 dołączył
02.11.2014

olgierd79 17:21 | 21.08.2016

Ja miałem prawie wszystko porezerwowane i gdzie nie jadę to tak mam... teraz w zimie planuje Meksyk i mam zamiar to zmienić żeby zobaczyć jak to jest ;)
Myślę że obie opcje mają plusy i minusy. Miejsce zawsze się znajdzie ale trzeba tracić cenny czas na szukanie hotelu- co innego jak jedziesz na 3, 4 tygodnie a co innego jak na 3 miesiące. Dwie godziny mniej z dnia w jakimś miejscu to czasami naprawdę dużo.

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 12:35 | 23.08.2016

Taniej i wygodniej jest na miejscu do tego Indie to troszeczkę inny świat i jak na pierwszy raz wybrałbym inne kierunki bo te które opisujesz może są oklepane ale wg mnie przereklamowane np Agra.Andamany to ciekawa propozycja tyle że posiada pewne minusy i nie każdemu to miejsce odpowiada.Jak jedziesz samemu to wiesz co robisz jak z kims to może być gorzej
Noclegi znajdziesz bez większego problemu, ale nie wiem czy zawsze za takie pieniądze jak piszesz.Do tego trzeba zaplanować też transport i zgranie rezerwacji z czasem dotarcia czasami bywa problemem.

http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl