Forum dyskusyjne
Goa do Hampi nocnym transportem
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
kangurrr 13:49 | 04.09.2017
HEjka,Nie mogę ogarnąć nocnego transportu z Goa do Hampi. Mamy mało czasu więc nie możemy podróżować w dzień. Prawdopodobnie nie ma nocnego pociągu ale podobno są nocne autobusy. Próbowałem różnych dat na kilku stronach: redbus, paulo transports i nic. Czy ktoś podróżował w ten sposób?
Dziękuje i Pozdrawiam :D
abc1562 08:21 | 05.09.2017
Autobusy nocne kursują z Margao do Hampi.
ania71 18:53 | 05.09.2017
Pociąg którym dojedziesz do Hampi tak naprawdę zatrzymuje się na stacji w Hospet. Jechałam tą trasą kilka lat temu i faktycznie z tego co pamiętam było połączenie w dzień.Ania
dziadeck 13:06 | 06.09.2017
Hej, w lutym b.r podróżowałem koleją na tej trasie.o 7:50 jest pociąg (Train# 18048) z Margao (Madgaon) do Hospet (Hosapete), ale z tego co pamiętam nie kursuje on codziennie. Busy nocne sprawdź ewentualnie z Margao do Hospet. Z Hospet do samego Hampi dostaniesz się tuktukiem (ok 13 km). Pozdrawiam.
PodróżeZwykłychLudzi 14:20 | 06.09.2017
My robiliśmy trasę pociągiem z miejscem leżącym.Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com
Spotkaj przygodę na własną rękę!
Yakin 11:22 | 14.09.2017
>HEjka,>
>Nie mogę ogarnąć nocnego transportu z Goa do Hampi. Mamy mało czasu więc nie możemy
>podróżować w dzień. Prawdopodobnie nie ma nocnego pociągu ale podobno są nocne
>autobusy. Próbowałem różnych dat na kilku stronach: redbus, paulo transports i nic.
>Czy ktoś podróżował w ten sposób?
>
>Dziękuje i Pozdrawiam :D
Wróciłem z Indii dwa tygodnie temu. Przerabiałem między innymi tą trasę. Bezpośredni autobus z Hampi na Goa, konkretnie do Panaji jest tylko jeden dziennie o 19,30 bodajże i kosztuje 900 rupii. Natomiast z Hosapet są trzy lub cztery nocne autobusy nocne o różnym standardzie. Sypialny wyjeżdża z Hosapet o 21,00 i kosztuje 600 rupii. Tańsze z siedzącymi miejscami odjeżdżają co godzina od 19,30 z tego co pamiętam, ale to podróż dosyć hardkorowa, bo to praktycznie miejskie autobusy z normalnymi twardymi siedzeniami. W drugą stronę z Panaji połączenia są analogiczne o podobnych porach. Bilety kupuje się na miejscu, ale na sypialne lepiej to zrobić ze dwa dni wcześniej. Pociąg Margao - Hosapet kursuje co dwa dni w dzień, ale tu dużo zależy od terminu wyjazdu, bo od 1.10.17 wchodzi nowy rozkład. Jest też na pewno jeden nocny autobus Margao - Hosapet - Margao.