Forum dyskusyjne
Kathmandu - Varanasi
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
grzech333 12:37 | 14.02.2012
Dziękuję Wam za podpowiedzi :)
zgłoszone do moderacji
Jadu 17:25 | 07.02.2012
jest samolot bezpośredni,a lądem:
7:00 wyjazd do Sonauli, jesteś na 15 na granicy, przekraczasz granice, łapiesz stopa do Gorakhpur stamtąd wieczorem są dwa pociągi do Varanasi i na 3-4 rano jestes na miejscy
zgłoszone do moderacji
benbm 10:55 | 07.02.2012
Jechałem sam i zajęło mi to ponad dobę bo chciałem jechać na dachu autobusu ,spałem na przejściu granicznym po stronie Nepalu ,jazda na dachu rewelacja
zgłoszone do moderacji
turkus 10:02 | 07.02.2012
Jeśli nie lubisz samodzielności, znajdziesz bez problemu w większości biur ofertę przejazdu do Varanasi. Samodzielnie zrobisz to też bez problemu, z tym, że zajmie to troszkę więcej czasu. Przed rokiem jechałem od strony Pokhary, więc nieco inną trasą, ale bez żadnych problemów. Jedyna rada, to na przejściu pamiętaj, by anulować wizę nepalską i podbić indyjską, W Bhairahawa musiałem szukać pograniczników w tłumie lokalesów.
zgłoszone do moderacji
grzech333 14:06 | 06.02.2012
Hej, w marcu będę w Indiach i Nepalu. Do Kathmandu lęcę z Delhi samolotem, ale wrócić chciałbym drogą lądową przez Gorakhpur do Varanasi. W związku z tym mam kilka pytań:1. ile czasu trzeba przeznaczyć na taką trasę?
2. jakimi środkami transportu i przez jakie miejscowości?
3. czy w kathmandu jakieś biuro zajmuje się tym kompleksowo, tzn. z kathmandu do Varanasi od razu, czy trzeba kombinować jakoś samemu?
4. na co zwrócić uwagę?
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
pozdrawiam
grz
zgłoszone do moderacji