Forum dyskusyjne
Wyjazd w sierpniu
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
keepwalking 18:04 | 17.05.2015
Wybieram sie w sierpniu do Nepalu, wyjazd planowalam juz jakis czas, ale w zwiazku z trzesieniem ziemi troche spanikowalam, dlatego szukam porady. co sadzicie warto sie wybrac mimo wszystko czy lepiej zmienic plany?
Smok-1 20:39 | 17.05.2015
Jedź, w ten sposób bardziej pomożesz ....
keepwalking 23:22 | 17.05.2015
kathmandu i okolice, plan byl typ turystyczny zwiedzanie, bez wychodzenia w gory
linkalinka 23:36 | 17.05.2015
Jadu, jakies rady na Mustang?
Jadu 09:36 | 18.05.2015
No tu jest najwięcej zniszczeń, ale do sierpnia myślę uporają się wstępnie ze zniszczeniami (gruz itp). Pokhara jest prawie nie naruszona i Chitwan więc warto też te miejsca rozważyć.
nitkaska 22:52 | 18.05.2015
JECHAĆ KONIECZNIE! Jedziemy we trzy, też w sierpniu, nie zrezygnuję za nic.
keepwalking 08:02 | 19.05.2015
a czy sądzicie, że w związku z porą monsunową w sierpniu należy obawiać się osuwisk lub lawin błotnych w związku z osłabieniem gruntu po trzesieniu ziemi?czy to bardziej miedzy bajki takie teorie wlozyc?
nitkaska 21:25 | 20.05.2015
Jadu, co Ty na to? Ja będę się przemieszczać do Pokhary, drogi są przejezdne? Masz jakąś wiedzę na ten temat?
Jadu 23:16 | 21.05.2015
Sonauli-Pokhara-Chitwan-Kathmandu są ok.
Jadu 17:01 | 24.05.2015
droga do Kodari (Tybet) jest ponoć zniszczona - to to zdjęcie z autobusikiem na zerwanej drodze)
keepwalking 13:33 | 07.08.2015
Chciałam jeszcze zapytać czy ktoś ma informacje jak wyglada zasieg telefonii komorkowych z Kathmandu czy jest sens zabierac telefon? Jest nadzieja na zlapanie jakiegos zasiegu?
Jadu 23:30 | 11.08.2015
W Kathmandu czy w Pokhara każda sieć miała lepszy czy gorszy zasięg. Z tego co zauważyłem to t-mobile miał najlepszy, także poza miastami.