Forum dyskusyjne
trreking dookoła Manaslu
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
moniek 11:33 | 15.07.2012
szukam chętnych do Trekikngu dookoła Manaslu .Spanie w Lodgach Koszt całkowity wraz z pobytem w parku narodowym chitwan około 900euoro+bilet lotniczy.Termin 20.10.2012do12.11.2012
moniek 21:50 | 15.07.2012
Organizujemy to samodzielnie trzy osoby w oparciu o wielokrotnie sprawdzone biuro w Kathmandu.Jeżeli chcesz bliższych informacji podaj swoje naqmiary.Zbyszek
bynio 22:07 | 15.07.2012
Mogę podać to żadna tajemnica, ale może inni też chcieliby się dowiedzieć więcej szczegółów. Co ma załatwiać biuro? Permity można załatwić samemu, przewodnika też. Od niedawna nie potrzeba tam chodzić z biurem, wystarczy permit. Pytam dlatego, że 900 Euro to dziwnie sporo kasy jak na wyjazd organizowany indywidualnie. To jakieś 3 razy drożej niż Annapurna, a powinno być podobnie albo taniej. Z tego co się zorientowałem trasa jest fajna , bo to taka Annapurna z lat 90-tych. Jeszcze jedno pytanie, czy byliście już w Nepalu czy to wasz pierwszy raz?zbigtramp@gmail.com
bynio 22:12 | 15.07.2012
Przepraszam, nie zauważyłem, że wchodzi też w grę Chitwan, to trochę zmienia postać rzeczy, ale i tak za drogo. Ile kosztować ma sam trekking wokół Manaslu, bo tak naprawdę tylko to mnie interesuje.Pozdrawiam Zbyszek
moniek 23:41 | 15.07.2012
Całość kosztuje 900euro łącznie z Chitwan.Obejmuje to wszystko poza posiłkami w Kathmandu łącznie z Potersami.W Nepalu byłem już 5razy.Pozdrawiam Zbyszek
bynio 23:46 | 15.07.2012
A po co potersi skoro spanie jest w lodge'ach? Rozumiem, jak by trzeba było ciągnąć namioty.Zbyszek
ant 23:55 | 15.07.2012
Przymierzam się do tego treku ale na własną rękę, czy informacja że już nie trzeba korzystać z biura jest całkowicie pewna oraz czy bez przewodnika też wpuszczą na trasę?
bynio 00:21 | 16.07.2012
Z moich informacji wynika, że nawet nie sprawdzają czy idziesz z przewodnikiem. Natomiast, ze nie potrzeba biura to pewne info.Zbyszek