Forum dyskusyjne
Bilet lotniczy z Jomsom
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
monika.team 21:23 | 04.10.2012
Hej, czy w Jomsom można na miejscu, z dnia na dzień, kupić bilet lotniczy do Pokhary? Na razie mamy informację, że jeśli chcemy go kupić teraz, to musimy zapłacić kartą, swiftem lub przekazem pienieżnym. A w sumie nie chcemy kupować teraz, bo nie wiemy którego dnia zejdziemy z trekingu....Z góry dzięki za odpowiedź, za 6 dni wyjeżdżamy z Polski...
Jadu 21:41 | 04.10.2012
Teoretycznie jak są miejsca to można. Ale tam latają małe samoloty kilkunastoosobowe, więc mówiąc o początku sezonu zdecydowana większość jest już od dawna sprzedana. Koszt takiego przelotu to 87USd+6USd opłata paliwowa czyli razem 93USD/osoba.Alternatywnie z Jomsom możecie dostać się autobusem do Beni i stamtąd dzień później do Pokhary (2dni).
Wiesław 07:29 | 05.10.2012
myslę że można zaryzykować kupno z dnia na dzień na miejscusamolotów do POKHARY jest kilka dziennie
przyszedłem do Jomsom rano i kupiłem bilet JOMSOM-POKHARA-KATMANDU na lotnisku tuż przed odlotem
powodzenia
[konto usuniete] 19:54 | 05.10.2012
kupujesz na lotnisku w dniu wylotu ,cena ta sama okol 100$zawsze sa miejsca , jak lataja ..patrz pogoda !
ale z doswiadczenia wiem ze w nepalu bilet kupiony na lotnisku w dniu wyjazdu jest NAJwazniejszy ! /wyjatek lukla !!
pozdrawiam
z jiri
monika.team 21:29 | 07.10.2012
hej, wielkie dzięki za informacje!!!
monika.team 20:59 | 13.11.2012
w sumie nie udało się kupić biletu. w sezonie (2 tygodnie temu) bilety były wyprzedane na tydzień do przodu... to tak dla następnych ludzi info :) ale w busiku bilety były :)
[konto usuniete] 14:19 | 25.11.2012
,a pytalas na lotnisku czy tylko w agencii turystycznej ?pozdrawiam
Jadu 16:53 | 26.11.2012
byłem w Jomosom jakieś 2 tyg temu .. samoloty nie latały bo była kiepska pogoda
monika.team 10:32 | 27.11.2012
we wszystkich agencjach...na lotnisko bez biletu nie chcieli wpuszczać. no jak mocno wieje albo coś to wogóle jest padaka. dobrze że busiki jeżdżą ;)