/ / GRECJA > noclegi - niespodzianki - pytanie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

noclegi - niespodzianki - pytanie

kategoria podróże po świecie

kraj Grecja

Storhelius dołączył
09.03.2013

Storhelius 09:52 | 21.02.2014

Witam, 10-26 marca będę w Grecji i mam pytanie o noclegi. Czy ceny na miejscu w hotelach (najlepiej jak będą małe z życzliwymi ownerami) mogą być wyższe niż np te oferowane np przez Bookings? Jest szansa wynegocjowania, potargowania się na miejscu? Może ktoś z Państwa ma taką praktykę lub wiedzę, będe wdzięczny za każdą sugestie.

Na nocleg planuje przeznaczyć max 20 euro.

Planowana trasa: Ateny - Korynt - Argos - Nauplion - Pireus - jakaś Wyspa/wyspy - powrót na ląd - coś na północy - Eubea - Delfy - Ateny

Przy okazji pytanie o pogodę...czytałem że najlepsza w tym okresie nie jest, pada, wieje...ktoś może ma jakieś doświadczenia? Oczywiście nie planuje plażowania :) w zeszłym roku średnia temp to około 18 stopni...

Dzięki, pozdrawiam

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 11:03 | 21.02.2014

Próbuj, ale moim zdaniem może być ciężko znaleźć coś w tej cenie. W 2011 na północy noclegi w hotelikach (okolice Meteory, Vergina, okolice Salonik) raczej 30-40 Euro. Ceny przez booking zawsze są ciut wyższe, ktoś musi zapłacić przecież prowizję ....

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 11:32 | 21.02.2014

Na wyspach i "prowincji" większość noclegowni będzie na głucho zamknięta - to "grubo" przed sezonem. Tak jak poprzednik - 20 Euro to zbyt skromna kalkulacja. Z tymi "ciut większymi cenami" na Booking czy Agoda to tak nie do końca - szukać "sekretnych ofert" i "lastów" - te są zdecydowanie tańsze niż na miejscu lub bezpośrednio na stronie obiektu. Oczywiście zawsze porównać, bo wyjątki się zdarzają.
Pozdrawiam.

Storhelius dołączył
09.03.2013

Storhelius 12:30 | 21.02.2014

Hmmm aż tak źle? Z tego co patrze na bookings wiele hoteli, hosteli, pensjonatów na trasie mojej podróży działa...wydaje mi się, że za cene 25 euro mógłbym teraz porezerwować wszystko i to w niezłych miejscach. To oczywiście bez sensu bo nie chce chodzić na własnej smyczy, dlatego właśnie miałem nadzieje, że w cenie 20 euro na miejscu coś się znajdzie. Myślałem, że jak do małego hotelu wchodzi klient z żywą gotówką a miejsca są to właściciel raczej nie powinien mnie straszyć ceną tylko powinniśmy się dogadać.

Tak generalnie to faktycznie nienajlepszy termin na wyjazd?

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 13:37 | 21.02.2014

Z Booking radziłbym uważać. W większości wypadków nie płacisz w chwili rezerwacji, więc cena jest "orientacyjna". Często po przybyciu na miejsce okazuje się znacząco różna od reklamowanej. Trzeba wszystko czytać napisane pomniejszoną czcionką. Szukając noclegów na miejscu zawsze jest element ryzyka. Twój wybór. A termin - cóż - na mój gust o msc. za wcześnie.

MonikaZ dołączył
03.08.2013

MonikaZ 10:48 | 23.02.2014

Witam.

Byłam we wszystkich tych miejscach na przełomie sierpnia - września ostatniego roku. Z moich doświadczeń wynika, że cena za nocleg w tych miejscach to tak ok 30 - 40 euro, ale to było w sezonie, natomiast marzec to zdecydowanie poza sezonem więc ceny powinny być niższe. Ceny na miejscu nie były niższe niż na bookings. Z potargowaniemsię to różnie to bywało, w hotelach raczej nie było to możliwe, chyba, że zamawiało się nocleg na kilka dni. Wtedy czasem była możliwość wynegocjowania niższej ceny.
Ja akurat zamawiałam noclegi już na miejscu na bookings, na dzień przed przyjazdem do danego miejsca w Grecji - można wtedy trafić na fajne promocje.
Jeśli już Peloponez to polecam Mistrę, a na północy kraju Kalambakę.

Pozdrawiam

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl