/ / GRECJA > Szukam osób na wyjazd na Kretę > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Szukam osób na wyjazd na Kretę

kategoria podróże po świecie

kraj Grecja

Rose-Maria dołączył
18.05.2015

Rose-Maria 15:44 | 18.05.2015

Hej! szukam osób chętnych na wyjazd na Kretę w dniach ( 16/09-26/09). Właśnie jestem na etapie szukania domu do wynajęcia. Razem z mężem szukamy najlepiej pary w wieku 25-35 lat, lubimy spędzać aktywnie czas, więc od razu piszę że całe wakacje na plaży odpadają, uwielbiamy zwiedzać, dreptać pod górę i w dół, jakiś dzień czy w trakcie wycieczek oczywiście przeznaczymy na odpoczynek na plaży, mój mąż kocha pływać, ja się ciągle uczę:P, wypożyczymy auto. Proszę oferty kierować na moje gg 8759072. Jesteśmy wodnikami więc proszę zapoznać się z pokrewieństwem zodiakalnym:P

jaarisari dołączył
11.06.2006

jaarisari 17:20 | 25.05.2015

Może nie w temacie bo ja jadę w lipcu ale polecam Wam południe Krety a szczególnie od RETHYMNA na południe jazdę wynajętym samochodem do miesjcowości PLAKIAS, potem na zachód poprzez FRANGOKASTELLO do ARADENY. Zapomnijcie o IRAKLIONIE i okolicach, MIeszkałęm na Krecie przez półtora roku.Z domami do wynajęcia nie ma co się martwić, jest tego pełno!!
Pozdrawiam

Rose-Maria dołączył
18.05.2015

Rose-Maria 18:04 | 25.05.2015

>Może nie w temacie bo ja jadę w lipcu ale polecam Wam południe Krety a szczególnie od
>RETHYMNA na południe jazdę wynajętym samochodem do miesjcowości PLAKIAS, potem na
>zachód poprzez FRANGOKASTELLO do ARADENY. Zapomnijcie o IRAKLIONIE i okolicach,
>MIeszkałęm na Krecie przez półtora roku.Z domami do wynajęcia nie ma co się martwić,
>jest tego pełno!!
>Pozdrawiam

Hej dziękuję za Twój komentarz, napewno skorzystamy z Twojej rady:) widzę że z wynajęciem domu nie ma problemu, czekam właśnie na odpowiedź od właścicieli domów jakie wybraliśmy a wyglądają pięknie, no i okolica przede wszystkim dodaje uroku. W tym roku będziemy się koncentrować na Krecie zachodniej + środkowej więc jeśli masz jakieś sugestie, to proszę napisz. W przyszłym roku jak "bozia da" zwiedzimy wschodnią stronę. Pozdrawiam

jaarisari dołączył
11.06.2006

jaarisari 16:24 | 09.06.2015

kreta zachodnia i południowa to rejon SFAKII, Czyli na południe od CHANI do CHORA SFAKION. Ja będę w Hotelu Vritoartis własnie w tych rejonach, z kwatreami nie ma ŻADNEGO problemu. Pojedzcie do CHORA SFAKIN na południe krety od CHANI , północ nie jest ciekawa. z CHora sfakion macie stateczki do przełęczy SAMARIA i z powtroem, LUTRO - marmurowe plaże i samochodem wioska ARADENA. Znaki drogowe przestrzelone są od kul z pistoletu, SFAKICI jako jedyni niepoddali się Turkom i mają nie pisaną zgodę na noszenie broni palnej. NA wschód od CHORA SFAKON macie FRANGOKASTELLO a potem PLAKIAS i MONASTERY PREVELI ( klasztor i pięknę zejście do plaży na którą wpada rzeczka) To zdecydowanie najłądniejsza część Krety a z PLAKIAS możecie sięudać samochodem do RETHYMNA - tutaj jest napiekniejszy przejazd pod nawisami skalnymi.....
UDanego urlopu

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl