Forum dyskusyjne
Grecja w marcu
kategoria podróże po świecie
kraj Grecja
Paweł_84 01:15 | 20.12.2009
Hej,Kto z Was był w Grecji pod koniec marca lub na przełomie marca i kwietnia? Jaka jest wtedy pogoda? Czy rzeczywiście pada i jest zimno czy może już zaczyna się wiosna i warto wtedy jechać?
Oczywiście nie mam zamiaru plażować, tylko objechać część kontynentalną i Kretę.
Pozdrawiam
Paweł
kasia114 15:29 | 28.12.2009
Byłam na krecie w wakacje i było naprawdę gorąco więc sądzę, że już będzie wiosna i można spokojnie ją zwiedzić. Nie byłam jednak w marcu i nie jestem tego na 100% pewna.
gorgior 22:14 | 07.01.2010
Ja się wybieram do Grecji na przełomie marca i kwietnia. Z tego co wiem to nie jest najcieplej ale nie zależy mi na pogodzie tylko spędzeniu tam świąt wielkanocnych, które są obchodzone bardzo egzotycznie :) Pozdrawiam Grześ
akirija 15:52 | 12.01.2010
W marcu może być różnie z pogodą, może być jeszcze zimno. Jeśli chodzi o ląd to byłam na przełomie marca/kwietnia i pogoda była świetna, ale ponoć to ewenement bo zwykle nie jest za ciepło. Na Krecie i w maju potrafi być chłodno więc w marcu tym bardziej. Ale za to jedne z piękniejszych widoków - zielona Grecja...
Paweł_84 11:22 | 13.01.2010
Dzięki!Z tego co piszesz to warto było by jechać w takim terminie. Tym bardziej, że to zdecydwanie przed sezonem. A co z deszczem? Często pada?
akirija 14:50 | 13.01.2010
Z tego co wiem pogoda w tym czasie może być bardzo kapryśna, więc zależy jak się trafi. Jak ja byłam, nie padało. Ale może być chłodno i wiać, szczególnie w górach.
Grendel 15:27 | 13.01.2010
Wielkanoc w Grecji? A nie jest tak, że Grecy obchodzą święta w innym kalendarzu?
Paweł_84 20:04 | 13.01.2010
Szczerze mówiąc nie planowałem spędzenia tam świąt. Pewnie coś o tym jeszcze poczytam, ale jak coś wiecie na ten temat to napiszcie,dzięki!
gorgior 18:09 | 23.02.2010
Święta Wielkanocne w Grecji są obchodzone bardzo uroczyście. W tym roku nasze święta się pokrywają z ich świętami.
ilonka1106 18:37 | 23.02.2010
Bardzo często niestety w czasie planowanego Twojego pobytu pada; wieją dosyć silne i chłodne wiatry; przyjemniej jest w Grecji w drugiej połowie kwietnia ; czy w maju; w wakacje jest bardzo gorąco, wiec jeśli nastawiasz się na objazd i zwiedzanie , to lepiej zrób to przed wakacjami :)