Forum dyskusyjne
pociąg do Machu Picchu
kategoria podróże po świecie
kraj Peru
naguleszcz 12:37 | 22.10.2014
czy trzeba wcześniej rezerwować bilet w Incarail?jeżeli tak to co znaczy wcześniej - 2 dni czy 2 miesiące (w sumie druga opcja jest w moim przypadku już niemożliwa ;) )?
plan podróży jest uzgodniony, ale myślę że w praniu wyjdzie kiedy dokładnie trafimy do Cuzco
pozdrawiam i z góry dziękuję za rady
inve 22:16 | 22.10.2014
we wrześniu zmuszony zostałem do do skorzystania z przejazdu pociagiem Ollantan do Aguas Calientes ( blokada drogi uniemożliwiła dojazd do Santa Teresa). Bilet na pociąg kupiłem w Cusco w agencji turystycznej dzień wcześniej. Przez internet proponuję kupić biletna Machu P z opcją na wejscie na Huyana Picchu, do dyspozycji jest tylko 400 wejściówek/dzień.
Smok-1 22:31 | 24.10.2014
Możesz sprawdzić dostępność miejsc w internecie - www.incarail.com albo www.perurail.com, można również kupić bilety on-line i nie przejmować się ....
Lado 19:17 | 27.10.2014
Cena za przejazd jest bardzo wysoka , lepiej pojechac busikiem i podejsc te pare kilometrow piechotą , przy okazji można zwiedzic Olleambo równie ciekawe jak machugmladomirscy.wordpress,com
Jacky 08:20 | 28.10.2014
Można też kupić bilet na stacji w Ollantaytambo. Pociągów jest kilka dziennie, my jechaliśmy w prawie pustym wagonie. Bilety nie są aż tak bardzo drogie a 7 km iść np w deszczu? Jak kto woli. W Aguas kupiliśmy bilety na MP w agencji a nazajutrz o 5 rano pierwszym autobusem do MP- wschód słońca w Andach, rewelacja no i nie było jeszcze japońskich wycieczek:)