Forum dyskusyjne
Dżungla
kategoria podróże po świecie
kraj Peru
asiak 22:04 | 24.05.2009
Wybieram sie do Peru i Boliwii. Chciałabym koniecznie spędzić kilka dni w dżungli. Z tego co się zorientowałam to w grę wchodzą:- Iquitos,
- Park Manu,
- Puerto Maldonado,
- Rurrenabaque.
Głównie zależy mi na obserwacji zwierząt no i żeby było w miare tanio.
Czy ktoś z was był i mógłby doradzić , ewentualnie zasugerować inną miejsce?
seba71 12:17 | 03.06.2009
Ja byłem w Puerto Maldonado. Leciałem z Limy do PEM i po 3 dniach pobytu w dżungli lot do Cusco . Polecam dżunglę jest rewelacyjna . Z tą obserwacją to tylko z przewodnikiem bo samemu nie wolno wchodzić do dżungli ze względu bezpieczeństwa .
asiak 20:35 | 03.06.2009
Dzięki za informację, byłabym jeszcze wdzięczna za informacje, co do ceny przelotów i samej wycieczki po dżungli, w którym roku byłeś?
[konto usuniete] 23:01 | 03.06.2009
HelloMy name is Aminata, I'm 24 years, single, tall ,good looking young lady, caring and perfect body figure, i saw your profile on this site globtroter.pl where searching for a good and caring person for a good relationship and decided to contact you, for us to know more of each other.If you wouldn't mind i will like you to write to me, here is my email address (aminataben21@yahoo.com) so that i can give you my picture to see and know me more.
remember color, language or distance doesn't matter in any relationship
I will be very glad to read from you.
Aminata.
seba71 18:39 | 04.06.2009
Byłem tutaj http://www.ecoamazonia.com.pe/ program i ilość dni sama wybierasz . Jeśli chodzi o przelot to nie powiem ile kosztuje bo ja troszkę inaczej zorganizowałem wyprawę . Jeździliśmy sami w 4 osoby a po przylocie do Limy na lotnisku dostaliśmy w teczce bilety na loty wewnętrzne, bilety autobusowe , vouchery do hosteli i nazwy biur organizujących nasze zwiedzanie w danym regionie zgodnie z wcześniej ustalonym przez nas planem wyprawy . Oczywiście coś przepłaciliśmy za to , że biuro odwaliło za nas tą robotę ale w sumie nie byli byśmy w stanie na miejscu spiąć tego w tak nabitym programie a jak ktoś powiedział , że organizacja tego ma miejscu na bieżąco to ok 30% czasu zatem musiał bym być dłużej w Peru o tydzień a to też koszty no ale...... część woli sama na miejscu to organizować a ja wolę poukładać sobie pewne rzeczy przed wyjazdem i bez stresu cieszyć się wyprawą.
seba71 18:42 | 04.06.2009
a...dodam , że byłem w tym roku . Wróciłem z Peru 20 maja czyli nie tak dawno temu :)