Forum dyskusyjne
Ice bary i sauna
kategoria podróże po świecie
kraj Finlandia
aaleksandraa 22:38 | 16.12.2009
Witam,czy kros z Was "odpoczywal" po saunie w helsinskich Ice barach? mozecie polecic, ktory warto odwiedzic ze wzgledu na specyficzny klimat ... i przy okazji dodac co jeszcze warto robic w tym "mroznym" miescie ...
dziekuje i pozdrawiam :)
tkos 22:55 | 19.12.2009
Byłem w Helsinkach dwa razy. W zeszłą zimę i tego lata, ale niestety nie byłem w Ice barze. Ze względu na moją 12 letnią córkę wybieraliśmy raczej marszrutę pod nią więc polecam Heurekę w Vantaapod Helsinkami - to olbrzymie centrum wiedzy poznawanej przez zabawę, jak ktoś lubi eksperymentaria itp. Niesamowity jest targ rybny w porcie, zimą handel w hali obok. Natomiast rozrywkowych miejsc jest sporo. My np. byliśmy w barze Finnkaraoke, zabawa przednia...ale nie pamiętam adresu ani nazwy tego lokalu, bo zaliczyliśmy ich wieczorami kilka.
aaleksandraa 18:42 | 22.12.2009
Tkos ... dzieki i jak mowia do 3x sztuka ... zatem jak wroce podam Ci namiar gdzie warto wpasc na lodowego shota ;)
emski 19:07 | 22.12.2009
ja wypoczywalem ostatni po goracej jacuzzi w ogrodzie poszedlem do lodowki wzialem lodowatego shota ..... albo i wiecej i do dzisiaj jestem przeziebiony ...not recomended :-((
aaleksandraa 20:06 | 22.12.2009
najlepiej jest sie leczyc tym od czego sie zachorowalo ;) ps wydalo sie: "ona" ma na imie Jacuzzi ale kto byl przed? ;)
emski 20:10 | 22.12.2009
jacuzzi to nie ona tylko goraca wanna pelna wody :-))
aaleksandraa 20:16 | 22.12.2009
nie tlumacz sie ... gdby o wanne chodzilo wowczas napisalbys po goracym jacuzzi (to jacuzzi) ... ;)
emski 01:34 | 23.12.2009
ahhh teraz widze gdzie wpadlem :-)) ale definitywnie wypoczywalem w ...goracej jacuzzi :-)