Forum dyskusyjne
Annpurna Sanctuary
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
Diesel 17:34 | 03.09.2011
Czy ktoś wie jaki jest czas przejścia trasy Phedi - Annapurna Base Camp - Phedi i nie chodzi mi o czas podawany w przewodnikach a o czas wprawnego globtrottera?
Jadu 18:19 | 03.09.2011
masz wysokość przede wszystkim i chorobę wysokościową ,teoretycznie w 4 dni, w praktyce robi się w 5 - 6 dni
Diesel 19:15 | 03.09.2011
dzieki za linka.. w środę wylatuję :-))))
Jadu 19:53 | 03.09.2011
ja 04.10 :)ale idziemy 8 dni z Birethanti przez PoonHill i potem Chhommrong i potem ABC i w dół przez Syauli Baazar :)
powodzenia !
bynio 22:32 | 03.09.2011
8 dni to dość szybko, ja zrobiłem to w 9 dni.1- Birethanti (Nayapul)-Ulleri
2- Ulleri-Ghorepani
3- rano Poon Hill i potem do Tadapani
4- Chomrong
5- Himalaya Hotel
6- MBC
7- rano ABC i potem zejście Sinuwy
8- nocleg w jakiejś wsi daleko za New Bridge (niestety nie pamiętam)
9- Nayapul i dojazd do Pokhary po południu
Taka była nasza trasa, przeszliśmy niosąc plecaki ze śpiworami. Jakbym miał zmienić to zamiast do Tadapani gdzie są najgorsze noclegi lepiej przejść godzinę dalej do dużo fajniejsze lodge'y. Reszta bez zmian.
Pozdrawiam Zbyszek
Jadu 23:14 | 03.09.2011
przepraszam nie policzyłem dnia powrotu, 9 dni, noclegi podobne,
hejkum_kejkum 21:07 | 21.11.2011
my robiliśmy trek z nayapul a nie z phedi ale do phedi zchodzi się ok 1 dzień dłużejMy szliśmy tak
1 dzień bus Pokhara - Nayapul trek do New Bridge
2 dzień doszliśmy do Chomrong
3 dzień do Himalaya
4 dzień tr afiliśmy do MBC
5 dzień rano bez plecaków do ABC i w dół zdaje się do Bambo
i potem dwa dni na dół
w sumie zajęło nam to 7 dni ale w wersji z Phedi musiał byś ok 2 dni