Forum dyskusyjne
pierwszy raz w nepalu
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
ewapaul 17:32 | 03.11.2012
witam chce wybrac sie z rodzina w marcu 2013 do nepalujest to nasz pierwszy wyjazd w wysokie gory
potrzebuje informacji co i gdzie warto zobaczyc
i gdzie co znalesci zalatwic
z gory dziekuje
mono01 22:12 | 03.11.2012
Możesz podać więcej informacji? ile macie czasu? co Was interesuje treking, rafting? czy Kathmandu i okolice? bez tej wiedzy trudno będzie coś podpowiedzieć
ewapaul 15:04 | 04.11.2012
co do czasu to mamy okolo 2 tygodniwybierajac sie w gory dobrzebybylo po nich pochodzic tak ze treking bylby wskazany tyle ze nie jestesmy napewno wprawionymipiechorami i tu jest wlasnie problem bo czytajac oferty bior pisza treking trudny srednilub lekki jednakze mi to nic nie mowi czy aby lekki to niejest stopien z ryzykiem zawalu
Wiesław 17:59 | 04.11.2012
proponuję JOMSOM TREKING jest w miarę łatwy a w razie klopotów można szybko i łatwo wycofać się
szakul75 19:08 | 05.01.2013
byłem w nepalu na trekkingu na przełomie października/listopada. Od razu powiem, że dla zwykłych zjadaczy chleba, takich jak ja, trekking w pierwszym etapie był ciężki. Przez pierwsze dwa dni ciągle pod górę. Lepiej wcześniej się przygotować, aby nie wyzionąć ducha. Długie spacery, rower itp.
Jadu 19:48 | 05.01.2013
2 tygodnie na cały trekking czy na cały pobyt ?