/ / PERU > Hostele i hoteliki w Peru > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Hostele i hoteliki w Peru

kategoria podróże po świecie

kraj Peru

Palawan dołączył
16.02.2011

Palawan 02:56 | 19.02.2013

1/ Czy ktos ma namiary na jakieś tanie , czyste i najlepiej z ciepłą wodą hostele w Limie,Arequipie, Puno, Cusco,Aquas calientes., Paracas ..2/ Czy w Peru są gniazdka takie jak u nas czy takie jak np w Angli czy Indiach ?

Palawan dołączył
16.02.2011

Palawan 02:58 | 19.02.2013

W miarę mozności proszę o pilna inform. bo juz w sobotę 23 wylatujemy . Z góry dziekuję

mauroes dołączył
18.02.2013

mauroes 09:41 | 19.02.2013

sprawdź stronę hrs moze tam cos znajdziecie .. ja przez ta stronę rezerwowalem hotel w tajlandi i było wszystko ok ..

kolczasta dołączył
20.03.2011

kolczasta 19:08 | 19.02.2013

Jak chcesz, to dryndaj 603-110-640. Byliśmy dokładnie rok temu na miesięcznej włóczędze Peru/Boliwia. Mieliśmy super metę w Miraflores i w Cusco, jako taką w Arequpie i beznadziejną w Paracas. Jeśli nie miałbyś trekkingu na Machu, to polecam Inca Jungle.
Nasze wtyczki pasują.

sp9hzx dołączył
12.02.2006

sp9hzx 23:05 | 25.02.2013

Ups,szkoda,że tak póżno tu zajrzałem.
Znam w Peru super miejsce,co prawda nad oceanem ale tanio ,czysto.
Hotelik prowadzony przez miłych ludzi.
Idealne miejsce na surfing.
:)
=====================
http://spearo.republika.pl
http://sp9hzx.republika.pl

signiorina dołączył
01.07.2004

signiorina 17:36 | 03.03.2013

Dolaczam sie do pytania, Bede w Peru w terminie 18.04-7.05, Slyszalam ze Lima jest dosc niebezpieczna, czy to prawda? Szukam tanich, czystych hosteli, i ewentualnie namiary na trekking w Inca Jungle, ceny itp
z gory dziekuje

kolczasta dołączył
20.03.2011

kolczasta 23:05 | 08.03.2013

W Limie nie musisz pakować się do niebezpiecznych dzielnic i włóczyć po zmroku. I dokładnie tak jak w innych egzotycznych miastach z lotniskami: uważać, bo polują na przyjezdnych (mają dużo kasy przeznaczonej na cały pobyt, są trochę oszołomieni, zmęczeni po długiej podróży itp) Chcesz, to dzwoń do mnie.

madrito dołączył
10.03.2013

madrito 19:46 | 10.03.2013

ja zarezerwowałam sobie hotelik na booking.com w Cusco. Wykupiłam sobie również trekking Inka Trial na czerwiec jakieś 2-3 tygodnie temu. Z wolnymi terminami było już bardzo słabo. Niestety nie wiem jak to wygląda z Inca Jungle.

[konto usuniete] dołączył
20.07.2012

[konto usuniete] 13:17 | 17.03.2013

Rezerwacja takiego hotelu na własną rękę to zawsze lekkie ryzyko,chyba lepiej moim zdaniem wyjechać z dobrym biurem podróży,gdzie mamy wszystko zapewnione i raczej nie musimy się niczego obawiać.

mono01 dołączył
18.10.2011

mono01 14:11 | 17.03.2013

Ale jaka radość i duma, że zorganizowało się wszystko samemu- przeloty, noclegi, przebieg trasy- człowiek wówczas nie czuje się ubezwłasnowolniony, prowadzony za rączkę przez poganiaczy, poza tym niewspółmiernie taniej

jula dołączył
26.12.2006

jula 04:00 | 08.05.2013

Fajny i niedrogi (zwłaszcza dla grup 4-5-osobowych, bo dla pojedyńczych osób ceny jak wszędzie) hostel w Peru to Hostal Tunqui, Calle Siete Cuartones 290. Można robić rezerwacje przez internet, adres e-mail własciciela to crispinhugo@hotmail.com , jak się poprosi, właściciel odbierze cię z lotniska albo dworca autobusowego, tylko on nie mówi po angielsku, więc jesli nie znasz kastylijskiego, mogę do niego napisać w twoim imieniu (mój e-mail to klara.c@wp.pl). Hostel jest 400m od Plaza de Armas, głównego placu w Cusco, i 20 min pieszo od Sacsaywaman, głównych ruin inkaskich w Cusco. Hostel jest czysty, ręczniki, papier, mydło, prześcieradła, ciepła woda , WiFi,właściciel bardzo sumienny i godny zaufania, tym, którzy mówią po kastylijsku, może bardzo dużo pomóc logistycznie, jest zawodowym kucharzem, więc opowiada ciekawie o tutejszej kuchni, mówi w keczua, jest uprzejmy i uczynny. Można z nim spokojnie zostawić paszport i komputer, nic nie ginie. Hostel w klimatycznym budynku kolonialnym, z ładnym patio, cicho, miło, pod bokiem sporo restauracji. Polecam z całego serca.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl