/ / NEPAL > Nepal bez treku > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Nepal bez treku

kategoria podróże po świecie

kraj Nepal

jacek_mal dołączył
25.01.2012

jacek_mal 05:45 | 23.09.2013

Witam, mam małą prośbę do ludzi którzy byli w Nepalu......od bardzo dawna chodzi mi po głowie podróż do tego tajemniczego kraju, problem w tym że nie jestem obyty w górach, interesuje mnie ich kultura i zwykłe życie. Czy jest tam co robić jeśli nie chce chodzić na 2 tygodniowe treki? Prawdę mówiąc przeraża mnie trochę rozmiar Himalajów i nie wiem czy dałbym radę na tak długim treku. Mógłby ktoś napisać czy są takie trochę bardziej lightowe treki 3-4 dniowe i jakieś ogólne wrażenia o Nepalu. Interesujue mnie wyjazd na ok3 tygodnie w cztery osoby. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

jacek_mal dołączył
25.01.2012

jacek_mal 06:15 | 23.09.2013

wyjazd planuje na luty-marzec

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 13:19 | 23.09.2013

Dolina Kathmandu 3-4 dni nawet 5, Park Narodowy Chitwan 2-3 dni nawet 4 można, Pokhara i okolice 2-3 dni plus 3 dni na przejazdy
Na temat 3-4 dniowych trekkingów już wiele razy pisałem, poszukaj na forum

jacek_mal dołączył
25.01.2012

jacek_mal 15:34 | 23.09.2013

Dzięki za informacje. Wyjechałeś tam głównie ze względu na treki czy zwiedzałeś też miasta i podglądałeś tubyclów?

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 16:36 | 23.09.2013

i to i to w Nepalu byłem 10-11 razy

jacek_mal dołączył
25.01.2012

jacek_mal 05:09 | 24.09.2013

czy luty i marzec to dobra pora na wyjazd do Nepalu?

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 09:43 | 24.09.2013

taka sobie, bardziej bliżej marca będzie lepiej, generalnie może popadać i pewnie większość gór będzie w chmurach także widoki mogą być"nienasycone", ranki i wieczory chłodne (polar), min 4-7C max 18-21C, poczytaj sobie moją stronę tam jest dużo informacji (adres w profilu)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl