Forum dyskusyjne
Annapurna Circuit na rowerze
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
usunięty/nieznany 11:36 | 29.12.2013
Hej,To dosc popularny kierunek wiec pewnie mi cos doradzicie - co myslicie o zrobienu Annapurna Circuit na rowerze w maju? Czy nie za bardzo juz wtedy pada?
Czy noclegownie sa otwarte caly rok?
Jakie ubrania musze miec ze soba? Obejdzie sie bez grubej kurtki?
Jak jest z woda? Trzeba wozic ze soba caly dzienny zapas czy wystarczy 2-3 litry i filtr na ewentualne uzupelnienie?
Czy to jest dobry plan czy sugerowalibyscie jakies zmiany: http://tinyurl.com/kfwep37
Pozdrawiam,
Iguan
--
Iguan007
Sezon caly rok:
http://picasaweb.google.com/iguan007/Australia
Jadu 13:12 | 29.12.2013
trasę robiłem pieszo nie na rowerze, generalnie od Manangu a już na pewno od Ledar więcej jest pchania iż jechania, co prawda jak grupka rowerzystów zjechała z przełęczy to mieli frajdę, poza momentem jak większa grupa ich ochrzaniła że tyle kurzu zrobili.
chiny-info.pl 05:12 | 30.12.2013
Tez robilem pieszo w 2013. Kilka razy spotkalem 2 Australijczykow na rowerach. Mieli swoje przywiezione z AUS, super lekkie etc. Jechali z nepalskim przewodnikiem. Fakt, bedzie momentami noszenie roweru a nie jazda, ale pomysl nie jest od czapy, ludzie to uskuteczniaja;)Wody na caly dzien raczej targac nie musisz, co kilka godzin mijalem zrodla, wiec tylko tabletki oczyszczajace+ew jakies 'pluszzze' dla poprawienia walorow smakwych...
pzdr
W rejonie Lettar/Yak Kharka jednego dnia tez minelo mnie w sumie z 7-9 cwaniakow na rowerach