Forum dyskusyjne
Ostrzeżenie
kategoria podróże po świecie
kraj Grecja
artur765 11:00 | 25.06.2014
Odradzam wszystkim organizatora Itaka. Odradzam hotel "Pashos" w Kalitea na Kasandra (Grecja). Porażka rezydent. Nie był w stanie zareagować na nasze skargi i prośby. Nie był w stanie zamówić po atrakcyjnej cenie wypożyczenie samochodu. W hotelu przez dwa dni nie było ciepłej wody. Kąpiele w "kałuży" nazwanej szumnie basenem dozwolone od godziny 8 - 22. Ciągła kontrola obsługi co mamy wlane do szklanek podczas przebywania przy stolikach na zewnątrz hotelu a po 23 na zewnątrz gaśnie światło. Codziennie rano o 6. 30 brak obsługi w recepcji. "Jedzenie" brak słów. Nasze pomidory i ogórki to milion złotych w porównaniu z hotelowymi. brak jakichkolwiek owoców. Bardzo się cieszę, że już jestem w Polsce. Rezydent na lotnisko nie dotarł na czas, bo zaspał. Właściwie niepotrzebnie w ogóle się pojawił, bo wszystko załatwiliśmy sami. Zabrakło, również z jej strony sympatycznych gestów pożegnania. Jedyne dobre wspomnienie z tej imprezy, to prywatna wyprawa na Masyw Olimpu. Nie polecam z trzema wykrzyknikami. ”
mono01 13:59 | 25.06.2014
A jaki można z komentarza- ostrzeżenia wyciągnąc wniosek? tylko samodzielnie "uszyta" wyprawa jest w stanie zaspokoic potrzebę podróżowania- ale cóż można poradzic na wieczne rodaków utyskiwania- jedyne co się ciśnie do ust to- ludzie! ruszajcie głową, przyjemne to i nie boli nawet
Smok-1 15:23 | 25.06.2014
Nie jeżdżę z biurami, i generalnie nie jestem zwolennikiem tego typu wyjazdów, ale nie przemawiają do mnie tego typu narzekania. Rezydent nie był w stanie zamówić po atrakcyjnej cenie wypożyczenie samochodu.- trzeba sobie było załatwić samemu - na pewno będzie taniej, basem - kałuża, ograniczenia czasowe w korzystaniu, hm, z tego co sie orientuję, to Kalithea leży nad morzem.. po 23 na zewnątrz gaśnie światło - a co mieli za wami nosić latarnie przez całą noc ? Na rezydenta zawsze można złożyć skargę w biurze jeśli jest uzasadniona ...
annemarie 16:03 | 25.06.2014
niektorzy sami sobie najbardziej psuja urlop....Podrozowac tez trzeba umiec.
annemarie 16:27 | 25.06.2014
trudno miec wysokie wymagania gdy hotel ma 2 i pol gwiazdki.Jaka cena taki standard.Rozmiar basenu swietnie widac na zdjeciach....
ania71 17:12 | 25.06.2014
jak komuś nie odpowiadają warunki w hotelach i regulaminy to niech jeździ na wakacje zorganizowane przez siebie samego.raz pojechałam piętnaście lat temu i nie spodobało mi się i zamiast narzekać do wszystkich teraz sama sobie organizuje i jak dam plamy to mogę powściekać się na samą siebie!
nitkaska 21:59 | 26.06.2014
a ja jeździłam z biurami i generalnie było ok, ale słuchając przyjaciół którzy mi od dłuższego czasu głowę suszyli o niepotrzebne wydawanie kasy odważyłam się na indywidualną wyprawę i dziś już wiem, że nigdy z biurem nie pojadę. A narzekanie to nasza narodowa przywara, jak dobre że się nie identyfikuję z tą częścią rodaków...Zresztą jak ktoś narzeka to myślę, że nawet jeśli sam sobie zorganizuje wyjazd to też mu wszystko będzie przeszkadzało:(
usunięty/nieznany 22:57 | 26.06.2014
Akurat ograniczenia czasu korzystania z basenu hotelowego to nic nadzwyczajnego i wystepuje bardzo czesto. . Ludzie na basenie zachowuja sie bardzo glosno a nie wszyscy goscie maja ochote sluchac wrzaskow taplajacych sie imprezowiczow o 3 nad ranem.Co do tego wypozyczenia samochodu, mozesz rozwinac? Co to znaczy, ze rezydent nie mogl zamowic samochodu po "atrakcyjnej cenie"? Jesli widzieliscie taki samochod po cenie ktora Wam odpowiadala to dlaczego go nie wypozyczyliscie sami? Do czego tutaj rezydent potrzebny? Czy moze chcielisce samochod w cenie ktorej naprawde nie dalo sie zorganizowac?