/ / CZARNOGÓRA > Ulcinj pilnie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Ulcinj pilnie

kategoria podróże po świecie

gogusia359 dołączył
02.06.2015

gogusia359 12:57 | 02.06.2015

Witam, wybieram się na wakaje do Ulcinj. Chciałąbym zaoszczędzić i nie wydawac po 30-50 euro na wycieczki fakultatywne i sama dojechac i zwiedzić dane miejsca. Mój problem tkwi w tym że w necie nie mogę znaleźć żadnych informacji o transporcie z Ulcinj np do Stari Bar czy innych miejsc niby coś jest ale nic konkretnego...nie mam pojęcia gdzi e jest jakiś przystanek busów czy w ogóle coś z tamtąd kursuje... czy jednak lepiej wykupić wycieczkę fakultatywną u organizatorów?? Nie znalazłąm też informacji czy są jakieś punlty na miejscu z wycieczkami jakoś co chodzi o inne kraje było mi łatwo wyszukać i były informacje o tym kraju jest mało co chodzi o to i obawiam się że utknę w jednym miejscu ... wiecie czy są moze jakieś przewodniki wraz z mapami jak poruszac sie po czrnogorze z zaznaczonymi przystankami itd??

rudapsycholozka dołączył
05.06.2014

rudapsycholozka 09:22 | 03.06.2015

Przede wszystkim na spokojnie możesz tam jeździć na stopa lub taksówkami, które nie są drogie. Ulcinj to specyficzne miasto w Czarnogórze, mocno albańskie (w końcu jest przy granicy) i panuje tam typowy, nieco chaotyczny ale pozytywny klimat, podobnie jak w Albanii. Powiem szczerze, że nie kojarzę tam przystanków autobusowych, bo w wielu miejscach na Bałkanach po prostu trzeba podpytać się miejscowych, a oni wskażą miejsce (często jakiś placyk), z którego odjeżdża autobus. Niemniej jednak opcja taksówka albo stop może Ci zaoszczędzić kłopotów.
Przewodników o Czarnogóze jest cała masa, aczkolwiek chyba w żadnym nie znajdziesz mapek z zaznaczonymi przystankami. Najprościej jest po prostu pogadać z miejscowymi a oni na pewno Ci pomogą.
Pozdrawiam,
ruda
http://balkanyrudej.pl/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl