Forum dyskusyjne
kurs walut
kategoria tanie podróżowanie
kraj Ukraina
teofil1122 08:14 | 17.07.2017
witam jaki jest obecny kurs , dolara i zlotowki , w lwowie , nie wiem czy brac dolary czy nasza walute
szpak 10:38 | 17.07.2017
Witam, kurs 1 dolara waha się około 25 UAH, natomiast 1 zł waha się około 7 UAH, lecz musisz brać poprawkę bo to się zmienia.
Marti* 13:01 | 17.07.2017
Ja w czerwcu miałam we Lwowie kurs jakoś 1:6,3
Grendel 18:22 | 22.07.2017
Po co do Lwowa brać pośrednią walutę? :) Żeby podwójnie na wymianie tracić? Bierz złotówki - zawsze tak robię, gdy jadę na Ukrainę.
Markus12 00:51 | 20.08.2018
>Po co do Lwowa brać pośrednią walutę? :) Żeby podwójnie na wymianie tracić? Bierz>złotówki - zawsze tak robię, gdy jadę na Ukrainę.
Ok czy można wymienić złotówki w kantorach na Ukraine ?
Yakin 09:44 | 20.08.2018
>Ok czy można wymienić złotówki w kantorach na Ukraine ?Na zachodniej Ukrainie bez problemu. Nie wiem jak dalej na wschodzie (Kijów na przykład). Ale myślę, że też jest to możliwe.
szpak 11:28 | 20.08.2018
Witam, złotówki wymienisz w każdym kantorze oraz banku na Ukrainie nie ważne czy to zachodnia czy to wschodnia, ja biorę zawsze euro i wymieniam po korzystniejszym kursie niż złotówki.
Krzysztof Woy 22:56 | 21.08.2018
Byłem we Lwowie na początku czerwca. Kurs hrywny w moim kantorze oscylował w granicach 7,14. Co ciekawe w tygodniu wartosc leciała w dół do czwartku. W weekendy, kiedy pojawiają sie turyści cena szła do góry. Najlepszy kurs trafiał sie w srody. Ten kantor jest obok Forum. Moze kilpmetr od centrum, kolo knajpy Kumple czy kumpel. Oczywiście kurs tygodniowy i zawirowania są zależne od ogólnej tendencjo kursu na rynku. Kupujemy tylko za zlotowki, bo to kiepska waluta, chyba ze ltos ma zapas kupoonych dolców lub rubli w 1 połowie roku, wtedy wiadomo co się opłaci. Mozna się pobawic. Ja kupowalem wieczorkiem, tuz przed 21 kiedy w trendzie dziennym hrywna szła do 7,16 7,17.zawsze zarabialem wtedy na marszrutki. O onnych zabawach fonansowych napiszę później. Acha. W centrum i na lotnisku nie kupujemy, chyba ze lokals przyprowadzi po okienko wycieczke Żydów to wtedy sprzedajacy swietnie zmienia kurs waluty. Jak wszedzie i tam trza byc uwaznym i dac porwać sie falom zzabawy. Nic na siłę.
[konto usuniete] 10:09 | 14.10.2018
We Lwowie przy Stacji we wrześniu 7,30. W Odessie 7,00. Nie polecam zabierać złotówek do Odessy. na 10 kantorów 2 skupują złotówki. Brać Dolce.