Forum dyskusyjne
wyjazd nad morze czarne
kategoria tanie podróżowanie
kraj Ukraina
elcia 11:18 | 09.07.2018
Witam wszystkich ,chcemy z mężem pojechac do Odessy na urlop, prosze o podpowiedzi czym najlepiej? czy jechac pociagiem z Przemysla czy pociagiem z Lwowa?moze ktos poleci fajny nocleg?nie bylismy na Ukrainie, wszystko nowosc, bede wdzieczna za podpowiedzi, dziekuje!
Yakin 12:05 | 09.07.2018
>Witam wszystkich ,chcemy z mężem pojechac do Odessy na urlop, prosze o podpowiedzi>czym najlepiej? czy jechac pociagiem z Przemysla czy pociagiem z Lwowa?moze ktos
>poleci fajny nocleg?nie bylismy na Ukrainie, wszystko nowosc, bede wdzieczna za
>podpowiedzi, dziekuje!
Najwygodniej jest pociągiem. Wg mnie najlepiej z Lwowa, bo bilety w komunikacji międzynarodowej są zawsze dużo droższe (nie wiem nawet, czy obecnie jest bezpośrednie połączenie Przemyśl - Odessa). Problem jest tylko taki, że pociągi z Lwowa są bardzo mocno obłożone i bilety trzeba kupować dużo wcześniej (można to zrobić przez internet). Generalnie w okolicach Odessy obecnie trzeba się liczyć z tłumami ludzi, bo po aneksji Krymu, to najpopularniejszy kierunek dla turystów ukraińskich. Ale dużo zależy od tego kto jakie ma fundusze i czego szuka na urlopie. Jakbyś podała więcej szczegółów, to można by lepiej coś doradzić.
szpak 16:48 | 09.07.2018
Trasa z Lwów do Odessa jest obsługiwania codziennie przez 6 pociągów, pociągi odjeżdżające ze stacji Lwów przyjeżdżają do do stacji of Odessa-Holovna.Średni czas podróży wynosi 11 h 21 min. Pierwszy pociąg odjeżdża o godz. 02:30. Ostatni odjazd pociągu jest o godz. 23:28. Nie wiem w jakim okresie chcecie jechać, więc nie mogę napisać czy są jeszcze bilety. Co do noclegów to nie ma co się martwić kwatery same was znajdą, co do hoteli to jest ich tam mnóstwo od pojedynczych pokoi do apartamentów. Ceny noclegów wahają się różnie od 20zł w górę. Rozważcie możliwość pojechania swoim autem zawsze po trasie można gdzieś zboczyć i coś zwiedzić, a nie wszystko robić na godzinę i myśleć czy zdążę. W razie pytań proszę na priv pisać chętnie pomogę. Jeżdżę na Ukrainę o 2003 roku, pozdrawiam