Forum dyskusyjne
Portal turystyczny o Azerbejdżanie
kategoria podróże po świecie
kraj Azerbejdżan
Gedymin 00:16 | 14.04.2020
Szukam dobrego portalu turystycznego o Azerbejdżanie - czy ktoś mógłby mi taki polecić ? Los sprawił, że będę w tym kraju pracował przez pewien czas, więc chciałbym to wykorzystać aby jego zwiedzić. Nie przekonuje mnie odsyłanie do przewodników, z reguły informacja w Internecie jest szybciej aktualizowana.
Jevanshir 01:24 | 14.04.2020
Myślę, że takim portalem jest przede wszystkim azerbejdzan.eu (bez polskiej
litery "ż"). Portal jest w języku polskim. Można tam znaleźć bardzo dużo informacji, nie tylko o tym co można zobaczyć, a dodatkowo zawiera wiele zdjęć i video.
Oficjalnym azerbejdżańskim portalem jest azerbaijan.travel (jest on w języku
angielskim i rosyjskim), ale jest tam zdecydowanie mniej informacji. Podobnie jest w przypadku innych portali, jak np. goazerbaijan.org (w języku angielskim)
czy azerbaijans.com (w kilku językach).
Gedymin 22:18 | 14.04.2020
Bardzo dziękuję. Rzeczywiście, jest wyraźna różnica w zasobie informacji między azerbejdzan.eu i pozostałymi podanymi portalami. Mam jeszcze pytanie. Czy jest jakiś portal o życiu kulturalnym ?
Jevanshir 00:15 | 15.04.2020
Istnieje portal citylife.az w którym jest informacja dotycząca Baku (jest angielska i rosyjska wersja językowa). Można tam znaleźć adresy i kontakty teatrów, sal koncertowych, muzeów, podawane są informacje o koncertach.
Bo1 18:17 | 16.04.2020
Jest grupa na FB. Nie jest duża, ale czasem piszą tam też osoby mieszkające tam na stałe. Wiadomości są więc aktualne...