Forum dyskusyjne
Listopad - Nepal
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
Mmikkami 15:00 | 24.06.2008
Hej,Ja wybieram się w listopadzie do Kathmandu, mysle ze do grudnia.Ekipa bedzie tam już czekac.Mam pytanie: jak warto jeszcze inaczej - prócz trekkingu spedzic czas w tej okolicy?
vulpes 14:57 | 26.06.2008
Tam jest duuużo do zobaczenia- Patan obowiązkowo,stupy,Bahtapur,a i zakupy na Thamelu nie do pogardzenia vulpes
Mmikkami 23:01 | 26.06.2008
Dizękuję!Zatem pora kupić przewodnik!
Mozesz mi polecić jakieś wydawnictwo?W Europie korzystam przewaznie z Globtrottera, ale aż do Azji nie dojeżdżają.
vulpes 23:40 | 26.06.2008
Jest teraz w księgarniach książka Nepal-Horror i sielanka.Polecam do przeczytania przed wyjazdem,nakreśli Ci kulturę i historię,a i zdjątka nie do pogardzenia.Co do przewodnika to chyba tylko LP, nie wiem czy Pascal coś ma, Ng też wydało bodajże Himalaje gdzie jest Nepal.Polecam Ci ten kraj ,jest piękny,ja się w nim zakochałem i będę tam wracać....
Mmikkami 10:05 | 27.06.2008
Dziękuję za pdpowiedzi!Ksiązkę z chęcą przeczytam. Do LP mam stosunek lekko ambiwalentny;) ale może pora sie przekonać!
tintin 17:53 | 27.06.2008
Pascal również ma przewodnik o Nepalu i to całkiem niezły.Jest także inna całkiem niezła pozycja: Himalaje Nepalu - Janusza Kurczaba w której jest kilka ciekawych i ważnych informacji.
Ze swojej strony mogę Cię tylko zachęcić do całodniowej wyprawy do Bahtapur, które jest bardzo urzekające i ma super klimat.
życzę wspaniałej wyprawy i pozdrawiam
Marcin
Yanas 18:04 | 27.06.2008
dobry przewodnik po nepalu ma rough guide.niezly jest też brandt bodajże.oba można kupić na miejscu.
Mmikkami 00:14 | 16.10.2008
No i wyjazd poki co na grudzien przełożony...
cimek 09:45 | 16.10.2008
A jaka jest pogoda na koniec wrzesnia i połowie pażdziernika czy ktos bedzie mi mogł poweiedziec czy to dobry czas na treking