Forum dyskusyjne
trekkingi
kategoria podróże po świecie
kraj Nepal
Lusia 09:47 | 06.08.2008
Jadę w październiku na 3 tygodnie do Nepalu.Chciałabym pochodzić po Himalajach, z widokiem na ośmiotysięczniki. może ktoś z was mógłby mi polecić jakiś trekking?
tintin 18:52 | 07.08.2008
witajja byłem w zeszłym roku na trekingu dookoła Annapurny i było rewelacyjnie.
trasa nie jest trudna, a widoki są piękne. jak wrócą moje dziewczyny z nad morza to zrobię fotkę mapki z treku i wyślę Ci na pocztę.
gdybyś miała pytania to pisz.
pozdrawiam
Marcin
sławek66 20:52 | 10.08.2008
witaj, też byłem w zeszłym roku na trekkingu wokół annapurny,niektóre zdjęcia są na mojej stronie www.trekkingi.republika.pl, jest tam też opis trasy pozdrawiam
domi_de 22:08 | 08.09.2008
dołączam się do powyższych- Annapurna Conservation Area zapiera dech, trasa jest łatwo dostepna( pare godzinek autobusem od Pokhary) i nie jest tak zaludniona jak ta na Everest Base Camp. trasę oblicza się na 14 dni- ale jak się człowiek chce rozkoszować tymi rajskimi górami i jego mieszkańcami to można iść 3 tygodnie i nie mieć dość! Fotki z całej trasy razem z przełęczą Thorung La u mnie na stronce. powodzenia!
domi_de 15:37 | 13.09.2008
aha jest świetnie wydany przewodnik trekkingowy dla Annapurna Conservation Area, z mapami, poradami, opisami tras, miejsc kulturowo i przyrodniczo najciekawszych zwie się Trekking in the Annapurna Region przez wyd. Nepal Trekking Guides, autorstwa Thomasa. Jest naprawdę fantastyczny, rzeczowy, dokładny!