/ / POLSKA > Motorowerem przez polskę - przenosimy góry Zakopane - Sopot > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Motorowerem przez polskę - przenosimy góry Zakopane - Sopot

kategoria podróże po świecie

kraj Polska

Piwomir dołączył
28.05.2013

Piwomir 21:37 | 28.05.2013

Witam. Zacznę może od przedstawienia się.
Mam na imię Tomasz, jestem 24letnim pracującym facetem z pasją.
No i wybieram się na małą podróż. Co mógłbym więcej powiedzieć, hm. Dlaczego taka trasa? Ano, rozszedłem się z narzeczoną, gdyż owa kobitka ma wątpliwości. Oboje mamy trochę brudu za paznokciami i jedyne co na ten moment mi pozostało to czekać na jej decyzję. A nie mogę, nie jestem typem człowieka, który potrafi bezczynnie czekać. Chcę sobie i jej po prostu udowodnić, że nasza miłość potrafi przenosić góry.
Stąd taka trasa. W planie start z krakowa do zakopanego o 4tej rano. W zakopcu pauza na ciepły posiłek, jedzonko, odpoczynek dla pośladków. Dalej trasa na nowy targ, rabkę, jordanów, wadowice, zator, mysłowice, dąbrowa górnicza. Znów dłuższy postój, Z Dąbrowej przez Siewierz i Poczesną do Częstochowy. Trochę zwiedzania, krótkie papu i jedziem dalej. Przez Siemkowice, Złoczew do Kalisza. Postój.
Przez Konin, strzelno do Bydgoszczy. Tam nocleg u znajomych. Z samego rana prosto na sopot przez świekatowo, mikołajskie, śliwice, skarszewy, pruszcz Gdański, gdańsk i Sopot. Spanie. Powrót jeszcze nie obadany, acz chce jechać podobną trasą tyle, że zatrzymać się na nocleg u sióstr zakonnych w licheniu.
Łączie wyjdzie około 1400 km. Wyruszam najprawdopodobniej 13 czerwca. Chce na ostatni guzik dopiąć motór.
W planie robienie ogromnej ilości zdjęć, nagrywania filmików, wygłupów.

Moje pytanie brzmi - czy znajdą się chętne osoby, które w razie czego, były by wstanie wesprzeć drogowskazem, kawałkiem trawy przy domu na namiot, czy ewentualnym wsparciem gdyby - tfu tfu - odpukać, miała by się przydarzyć jakaś usterka?
Nie szukam chętnych do podróży, bo wiem, że większość motórzystów na skuterach or sometnig like that, są napaleni a jak przychodzi co do czego, to się wykrzaczają, zaś chętni na większych moto nie będą się przecież ze mną wlekli.
Chce zrobić dużo postoi, dużo zdjęć, a żeby było rzeczywiście co relacjonować. CZekam na ewentualne propozycje trasy, szczególnie, że środka i północy polski. Którędy warto jechać, gdzie jest ładnie, gdzie nie? Na co uważać?

I tak, wiem na co się piszę. Naprawdę bardzo dużo jeżdżę, i spędzenie 4-5h na koziołku przy tak małych prędkościach i przejechanie 300-400 km nie jest dla mnie czymś niemożliwym.

Pozdrawiam.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl