Forum dyskusyjne
wiza chińska
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
makiel 17:53 | 05.02.2009
witam, mam pytanie dla osób które juz były w Chinach, gdzie najlepiej wyrobic wize? jade transsibem przez Rosje i Mongolie, zastanawiam sie czy nie lepiej wyrobic wizy chińskiej dopiero w Ułan-Bator?? z tego co widze na stronach chinskiej ambasady w Polsce wymagaja biletów i rezerwacji na hotlel, czego oczywiscie nie mam, w Mongolii byc moze bede juz mial bilet na pociag do Pekinu.Druga sprawa dotyczy ceny tejze wizy turystcznej, czytalem ze jest darmowa, gdzie indziej znow ze kosztuje 220 pln, jak to jest?
z góry dzieki
andin63 19:09 | 05.02.2009
Wiza byla bezplatna do kwietnia 2008, teraz juz nie. Bilet sobie wydrukuj na drukarce, teraz i tak wszystkie bilety to e-ticket. Rezerwacje hotelu tez wydrukuj, albo zrob prawdziwa na www. sinohotel.com, jest bezplatna, placi sie dopiero w hotelu.
teddy320 (konto zablokowwane) 01:11 | 08.02.2009
koszt vizy chinskiej z jednorazowym przekroczeniem granicy 20 funtow w Londynie ,cena porownywalna pewnie w Polsce ,waznosc wizy 3- miesiace.
franek860 15:07 | 17.05.2009
Czy to oznacza że przynosi się cokolwiek wydrukowanego i dostaje sie wize. Proszę o szczegóły techniczne.
Promyczek 15:27 | 10.01.2011
jade za niecale dwa m-ce. czy udalo Ci sie czegos dowiedziec w tej sprawie? Wlasnie wypelniam wniosek...:)
Z.Cz. 22:26 | 14.09.2011
Jak już to ktoś napisał wydrukuj sobie lipna rezerwacje i po problemie. Wiza jest płatna około 60€/40 funtów/220 zł.
Beata & Tomek Globetrotting 11:01 | 15.09.2011
my wlasnie teraz wyrabiamy (wczoraj wyslalam poczta) w Londynie i koszt jest 0 dla obywateli PL ale oplata administracyjna 45£ od osoby to moze dlatego znalazles takie mylace informacje. ja mam to potwierdzone mailowo przez sama ambasade. Jesli chodzi o Ulan Battor to tez sie dowiadywalam bo bralismy to pod uwage i jest rzeczywiscie taniej ale znam kogos kto tak zrobil i wymagali biletu wyjazdowego z Chin (my bedziemy jechac dalej ladem do Wietnamu wiec takiego nie bedziemy miec na czas skladania o wize. Jesli ty masz bilet powrotny do Pl - lub gdziekolwiek- to mozesz spokojnie wskladac w Mogolii i zaoszczedzic kase bo tam wiza kosztuej 30$ tylko w trybie normalnym ;-)pozdrawiam,
B
Beata & Tomek Globetrotting 11:02 | 15.09.2011
jeszcze dodam ze te 45£ jest za wize dwukrotna - za jednokrotna bedzie taniej ;-)