Forum dyskusyjne

czym podróżować po nepalu

kategoria podróże po świecie

kraj Nepal

Garibaldi dołączył
05.06.2012

Garibaldi 16:03 | 06.03.2013

Najlepiej - na piechote.
Trekking np. Ale tez rowerem gorskim. Mozna pozyczyc auto z kierowca, albo jeszcze lepiej jeepa z kierowca. Nie radze samemu prowadzic samochodu poza nielicznymi szosami. Mozna tez motocyklem.

Moge ci to zalatwic, jak chcesz. Ceny za jeepa sa dosc wysokie.

zgłoszone do moderacji

Wyatt dołączył
21.02.2013

Wyatt 22:43 | 21.02.2013

stary temat ale może komuś się przyda na przyszłość: można wypożyczyć motocykl lub skuter nawet na kartę z biblioteki :) poważnie, fajnie się jeździ, lepiej niż autobusem, swobodniej

zgłoszone do moderacji

bachoo dołączył
18.06.2012

bachoo 20:20 | 18.06.2012

a tak tak. to juz mam obczajone :)
a czy wiesz moze czy samolot z Syangboche Airport (to gruntowe lotnisko kolo namche bazar) zabiera turystów do lukli? albo od razu do kathmandu?

zgłoszone do moderacji

p01i dołączył
23.11.2011

p01i 17:30 | 18.06.2012

TATA (bus) wszedzie nie dojedzie...
np Lukla/Namche... itp wtedy samolot/trekking

zgłoszone do moderacji

bachoo dołączył
18.06.2012

bachoo 16:27 | 18.06.2012

dzięki za informacje. Tak myślałem :)

zgłoszone do moderacji

Przemysław Supernak SuperGlob dołączył
06.11.2010

Przemysław Supernak SuperGlob 15:07 | 18.06.2012

Autobusem dojedziecie wszędzie (o ile prowadzą tam drogi). Godziny odjazdów i czas przejazdu to zawsze niespodzianka. Przygoda gwarantowana, bo autobusami w Nepalu oprócz ludzi jeździ wszystko się zmiaści do środka i na dach - czasem jest tego więcej niż samych ludzi. Tak czy inaczej to najpewniejszy środek transportu w Nepalu.
Co do wynajmu nie sprawdzałem możliwości, ale też nie pamiętam żadnych wypożyczalni, ani też nie słyszałem od spotkanych turystów by ktoś podróżował w ten sposób.
Pociągi w Nepalu nie istnieją

zgłoszone do moderacji

bachoo dołączył
18.06.2012

bachoo 13:12 | 18.06.2012

Hello,
wybieramy w 3 osoby na objazdówkę po Nepalu. Głównie pod kątem fotograficznym. Czym najlepiej tam podróżować. czy jest sens np wynająć samochód, jeepa i jezdzic samemu? Kraj jest mało zurbanizowany więc czy nie ma problemu z zaparkowanie, zatankowaniem itp? Czy może lepiej auto z kierowcą, a może da rade po prostu autobusami, tylko z tego co słyszałem godziny odjazdów sa całkowicie nieprzewidywalne. autostop, pociąg?

zgłoś do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl