Forum dyskusyjne
Wyjazd do Mongolii na rok
kategoria podróże po świecie
kraj Mongolia
onomatopeja 17:30 | 24.07.2012
Od kilku lat fascynuje nas Mongolia.Wraz z 2 letnim synem planujemy wyjechać tam na okres roku.
Chcemy dobrze poznać ten kraj. Chcemy tam żyć i pracować (myślimy o edukacji dorosłych oraz opiece i edukacji dzieci ale jesteśmy otwarci również na inne zajęcia)
Na początku celujemy w życie w Ułan Bator lub Erdenet. Już na miejscu myślę że będziemy się jednak rozglądać za życiem w mniejszym skupisku ludzkim. Życie pokaże czy tak się stanie.
Obecnie jesteśmy na bardzo początkowym etapie organizacji wyjazdu.
Bardzo chętnie poznamy ludzi oraz organizacje z Mongolii, którzy zechcieli by nam pomóc w zakresie znalezienia miejsca do mieszkania oraz zajęcia.
Równie mocno zainteresowani jesteśmy kontaktem z ludźmi, którzy do Mongolii jeżdżą w celach turystycznych . Interesuje nas wszystko co dotyczy podróży oraz realiów życia w Mongolii. Będziemy wdzięczni za każdy namiar na miejsca, ludzi, podpowiedź gdzie i jakim okresie zakupić tani bilet na przelot.
Szukamy również osób, które miałyby ochotę na przygodę i dłuższy pobyt w Mongolii razem z nami. Wspaniale byłoby pojechać tam w szerszym gronie
Jesteśmy elastyczni i otwarci na różne rozwiązania, również jeżeli chodzi o długość pobytu.
Bardzo zależy nam na dobrym przygotowaniu wyjazdu. Z uwagi na fakt że będzie z nami mały bobas, chcemy pojechać już w konkretne miejsce, do konkretnych ludzi i do konkretnego zajęcia.
PozdrawiaMarcin
Nadar 11:51 | 14.01.2013
Witam.Od dawna fascynuje mnie Mongolia. Ostatnio zacząłem poważnie rozmyślać nad związaniem swojego dalszego życia z tym krajem. W związku z tym jestem bardzo zainteresowany Waszym projektem.
Proszę o kontakt: nadar@onet.pl
izaschiza 16:26 | 14.01.2013
Czy byliście kiedykolwiek w Mongolii, a zwłaszcza w UB? Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie tam żyć. Miasto jest kompletnie zakorkowane praktycznie cały dzień tak, że szybciej się chodzi niż jedzie samochodem/busem. UB jest również totalnie rozgrzebane, to jeden wielki plac budowy. Do tego dochodzi koszmarne zapylenie powietrza, no i plaga kieszonkowców, którzy są artystami w swojej dziedzinie. Będąc w UB praktycznie codziennie spotykałam kogoś, kogo okradli. Jeśli planujecie mieszkać w Mongolii to – w mojej opinii - najlepiej trzymać się z dala od stolicy, bo poza nią jest przepięknie.
Golik 21:06 | 08.02.2013
Mieszkałam w Mongolii przez rok, w razie pytań zapraszam do kontaktu. dsbdb@o2.pl
adrianmarczak 08:46 | 27.05.2013
jak ktos chce mieszkac w Mongoli lub tam jechac czy co kolwiek tłumacz na miejscu i wogule transport ,no to co chcecie full pocja na wypas tłumacz perfekt polski pisze tak dlatego ze moja rodzina mieszka w mongoli jak cos piszcie cokta2@wp.pl albo lepiej feace book badma marczak tel.513560408
[konto usuniete] 14:46 | 27.05.2013
A możecie napisać więcej szczegółów odnośnie samych cen jakie tam panują czy też warunków życia? To mnie najbardziej interesuje no i druga sprawa: jak taki wyjazd na rok wygląda od strony prawnej?