Forum dyskusyjne
WIZA TURYSTYCZNA DO MONGOLII
kategoria podróże po świecie
kraj Mongolia
stelmach33 22:32 | 26.05.2009
Dwa lata temu - TAK. Teraz mogło,ale nie musiało się to zmienić! Wyrabiało sie ją w Ambasadzie Chin w Ułan Bator.Trzeba było czekac tydzien.Należało miec paszprt oczywiscie,wypełniony wniosek i chyba 3 zdjęcia.Bay.
zgłoszone do moderacji
1414 01:50 | 26.05.2009
Do Chin dla polakow darmowa wiza?Czy ktos to moze potwierdzic?
zgłoszone do moderacji
SuShe 08:33 | 21.02.2009
Wizę do Mongolii można zrobić i w Irkucku i w Ułan Ude, z tym, że ogólnie mówi się, że łatwiej niby w Ułan Ude. W Irkucku jednak otrzymałam ją bez większych problemów, wymagali jednak ode mnie zaświadczenia z polskiego konsulatu, że wybieram się jako turystka (a nie na przykład pracować na czarno i doić krowy i jaki, hehe). W konsulacie dali dokument bez problemów, powiedzieli, że to standard, ciągle ktoś przychodzi w tej sprawie. Szczęśliwie się składa, że polski konsulat i mongolski dzieli w Irkucku odległość pięciu minut spacerkiem. Poza tym wiza nie jest darmowa, a a skąd :). DO Chin chyba darmową mamy.
zgłoszone do moderacji
jedjed 23:51 | 07.01.2008
W Irkucku mongolska wiza turystyczna 30-dniowa nie jest za darmo, ale za 900 rub (niecale 100 zl) i czeka sie 5 dni roboczych. Zalatwia sie to bez wiekszych problemow. Jesli jakies okolicznosci do tego nie zmuszaja, lepiej uzyskac mongolska wize w Polsce.
zgłoszone do moderacji
kandyd17 21:59 | 04.01.2008
co do wizy wyrabianej w irkucku to wiem tylko że się długo czeka, ja nie polecam takiego rozwiązania.Pozdrawiam
Adam www.przedsiebie.go.pl
zgłoszone do moderacji
slaj 00:55 | 02.01.2008
witamw polsce ta turystyczna kosztuje 47$.
czytalem w relacjach ze podobno w Irkucku mozna ja otrzymac za darmo. czy ktos to moze sprawdzil na sobie i moze potwierdzic? jak dlugo sie na nia czeka, jakie sa wymagania formalne? czy ona tez jest na 30 dni? chodzi mi o wize turystyczna, nie tranzytowa.
jesli tak rzeczywiscie jest to nasuwa sie pytanie dlaczego? chociaz nie mialbym nic przeciwko
zgłoszone do moderacji