Forum dyskusyjne

WIZA TURYSTYCZNA DO MONGOLII

kategoria podróże po świecie

stelmach33 dołączył
20.05.2007

stelmach33 22:32 | 26.05.2009

Dwa lata temu - TAK. Teraz mogło,ale nie musiało się to zmienić! Wyrabiało sie ją w Ambasadzie Chin w Ułan Bator.Trzeba było czekac tydzien.Należało miec paszprt oczywiscie,wypełniony wniosek i chyba 3 zdjęcia.
Bay.

zgłoszone do moderacji

1414 dołączył
11.05.2005

1414 01:50 | 26.05.2009

Do Chin dla polakow darmowa wiza?Czy ktos to moze potwierdzic?

zgłoszone do moderacji

SuShe dołączył
20.02.2009

SuShe 08:33 | 21.02.2009

Wizę do Mongolii można zrobić i w Irkucku i w Ułan Ude, z tym, że ogólnie mówi się, że łatwiej niby w Ułan Ude. W Irkucku jednak otrzymałam ją bez większych problemów, wymagali jednak ode mnie zaświadczenia z polskiego konsulatu, że wybieram się jako turystka (a nie na przykład pracować na czarno i doić krowy i jaki, hehe). W konsulacie dali dokument bez problemów, powiedzieli, że to standard, ciągle ktoś przychodzi w tej sprawie. Szczęśliwie się składa, że polski konsulat i mongolski dzieli w Irkucku odległość pięciu minut spacerkiem. Poza tym wiza nie jest darmowa, a a skąd :). DO Chin chyba darmową mamy.

zgłoszone do moderacji

jedjed dołączył
07.01.2008

jedjed 23:51 | 07.01.2008

W Irkucku mongolska wiza turystyczna 30-dniowa nie jest za darmo, ale za 900 rub (niecale 100 zl) i czeka sie 5 dni roboczych. Zalatwia sie to bez wiekszych problemow. Jesli jakies okolicznosci do tego nie zmuszaja, lepiej uzyskac mongolska wize w Polsce.

zgłoszone do moderacji

kandyd17 dołączył
19.02.2006

kandyd17 21:59 | 04.01.2008

co do wizy wyrabianej w irkucku to wiem tylko że się długo czeka, ja nie polecam takiego rozwiązania.
Pozdrawiam
Adam www.przedsiebie.go.pl

zgłoszone do moderacji

slaj dołączył
26.11.2007

slaj 00:55 | 02.01.2008

witam

w polsce ta turystyczna kosztuje 47$.
czytalem w relacjach ze podobno w Irkucku mozna ja otrzymac za darmo. czy ktos to moze sprawdzil na sobie i moze potwierdzic? jak dlugo sie na nia czeka, jakie sa wymagania formalne? czy ona tez jest na 30 dni? chodzi mi o wize turystyczna, nie tranzytowa.
jesli tak rzeczywiscie jest to nasuwa sie pytanie dlaczego? chociaz nie mialbym nic przeciwko

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Bezpieczne logowanie na czas sesji

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl