Forum dyskusyjne
Rosyjska wiza tranzytowa w Chinach
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
Qaq 13:43 | 02.07.2007
Jestem aktualnie w Chinach (chinska wize mam do 17 lipca) i chcewrocic do Polski przez Rosje koleja transyberyjska. Gdzie i jak moge
najszybciej zalatwic wize tranzytowa oraz jakich dokumentow bede potrzebowal.
Czy i jak moge zalatwic tam wize turystyczna(potrzebne jakies dokumenty voucher itp.).
Ile kosztuje wyrobienie wiz w Chinach.
Z gory dziekuje za pomoc!!!
[konto usuniete] 14:21 | 02.07.2007
Nie rozumiem pytania. Napisałeś, że jesteś w Chinach i potrzebujesz na powrót wizę rosyjską. Dlaczego nie skontaktujesz się z najbliższym konsulatem rosyjskim? Tam otrzymasz wszystkie najbardziej aktualne informacje. Tam też musisz się udać z paszportem i wnioskiem o wizę. Jeśli powiesz w jakim mieście jesteś, znajdziesz w książce telefonicznej numer telefonu do konsulatu, mogę zadzwonić i zapytać. Potem ci powiem co mi odpowiedzieli. Ale jaki to ma sens?
polacoloco 16:29 | 02.07.2007
to bylo zawsze problemmatyczne. z tego co pamietam grupa osob z polski zalatawiala voucher przez jakies rosyjskie biuro podrozy w beijing, ja zalatwialem te papiery w ulan bator - w rosyjskim biurze podrozy.niestety nie pamietam szczegolow ani gdzie to dokladnie bylo.
ts 16:56 | 02.07.2007
jeśli dobrze kojarzę to na pobyt do 7 dni nie potrzebujesz teraz wizy