Forum dyskusyjne
KIedy czy luty - marzec to dobry okres
kategoria podróże po świecie
kraj Peru
Robson2013 23:05 | 30.09.2013
Proszę o podpowiedżJestem w trakcie planowania wyprawy do Peru, Boliwii , koniec wyprawy zaplanowalem na Rio de Janeiro. Czas trzy tygodnie bo na wiecej nie moge sobie pozwolic. Czy Luty to dobry okres na spedzenie urlopu w Peru i Boliwii
mono01 06:32 | 01.10.2013
To nie specjalnie dobra pora. Jeżeli planujesz w Boliwii np. odwiedzić Salar de Uyuni to musisz się liczyć z tym, że trip może być realizowany tylko do Isla Incahuasi, albo nawet nie. W tym roku w lutym przez kilka dni tripy się nie odbywały z powodu dużych opadów
Robson2013 23:11 | 01.10.2013
No wlasnie to mnie zmartwiłas. Peru prawdopodobnie tez nie bardzo. Wyprawa na Machu Picchu dwa dni a potem dalej. Jest dobra rada aby udac sie do Argentyny i Chile. O Argentynie myslaem na samym poczatku, wiem ze w Patagonii to szczyt sezonu i piekna pogoda. Sam nie wiem co robic. Dla mnie najlepszym terminem na urlop jest luty marzec , ewentualnie moze kwiecien.Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie
Smok-1 09:29 | 01.10.2013
Za to dobry termin na Argentynę i Chile (choć akurat tam to sezon) więc będzie trochę ludzi, ale chociaż pogoda gwarantowana ....
Robson2013 23:06 | 01.10.2013
No własnie to był moj pierwszy plan Argentyna i Chile . Planuje wyleciec 30 stycznia i wracac około 24 lutego. Na wiecej nie moge sobie pozwolic ze wzgledu na urlop. Myslalem polecie do Buenos Aires i potem etapami zjechac na do Ushuaii. Mysle o autobusach a powrot z Ushuaii samolotem w jakies miejsce. Co o tym myslisz.Jezeli znajdziesz czas , prosze o rade. Napewno masz doswiadczenie , bo juz w Argentynie byłes.Czy w trzy tygodnie mozna zobaczyc Patagonie po obu stronach - Argentynskiej i Chilijskiej?
Jak najlepiej sie poruszac ...........................
W tej chwili bilety to okolo 700-800 euro Return Ticket
Trzeba by było powoli podjać decyzje tylko jaką. Gdzie leciec pierw.
Doradz cos prosze.
Smok-1 10:44 | 02.10.2013
Wszystko da radę, zależy jak bardzo chcesz chodzić po górach (treki Po Torres del Paine - Chile, czy Los Glaciares - Argentyna, bo tam można długo siedzieć), ewentualny bilet powrotny z Ushuai też rezerwuj wcześniej, bo będzie taniej, ew możesz próbować wracać z Rio Gallegos (powinno być łatwiej z miejscami). Transport miejscowy - busy, Chile droższe od Argentyny, szczególnie że w Argentynie jest czarnorynkowy kurs peso ...