Forum dyskusyjne
kto się wybiera do Kolumbii kto był ostatnio
kategoria podróże po świecie
kraj Kolumbia
JaDariusz 15:11 | 18.10.2014
Witam serdecznie,Na początku listopada wybieram do Ameryki Południowej na kilka miesięcy.
Pierwszym przystankiem będzie Kolumbia, w której mam zamiar zostać przynajmniej 2 miesiące, (może chwilę dłużej).
Czy ktoś w tym czasie również się wybiera lub będzie ?
Może ktoś ostatnio tam był i podzieli się wrażeniami i doświadczeniami.
odzywać się :)
pozdrawiam,
D.
dzikus12 11:09 | 19.10.2014
Witaj doslownie dwa dni temu przylecialem z Kolumbii (24dni) trasa : Villa de leyva ,Leticia ,kartagena ,Turbo ,Capurgana ,Bogota w razie dokladniejszych informacji pytac !!!!!!
radionx 11:36 | 30.10.2014
Cześć. To podrzuć parę informacji :)Ja niestety tylko na 14 dni lecę, więc program muszę skompresować i rozważam co warto.
Na el dorado ląduję późno wieczorem i rano chcę lecieć do Leticii. Jest przy lotnisku el dorado jakiś hotel godny polecenia ze średnio lub niżej budżetowych?
Na Leticię planuję 3 dni. Mało, dużo? Może jakie wycieczki lub z kim? Ja widziałem takie jednodniówki z ofert hotelowych. Pół dnia sama Leticia, dwa następne dni po wycieczce 1-dniowej i następny dzień przelot do Santa Marta.
Tam na pewno park Tyrona. Mocno waham się nad Ciudad Perdida i tylko jeśli będzie ten trekking max 4 dniowy. Ze 2 dni plaża - chętnie nurkowanie jeśli się tam da. Czy trzeba by przeskoczyć na jakieś wyspy? A może i tak warto na wyspę?
Potem Cartagena i tu urywa się plan, albo raczej rozdwaja.
Albo bardziej wschodnia strona z Villa de Leyva, jakimś raftingiem itp.
Albo bardziej zachodnia z Medellin i plantacjami kawy.
Na koniec Bogota.
Coś z planu powyżej nie warte czasu? A może brakuje jakiegoś punktu wartego szczególnego polecenia? Ta Villa de Leyva warta zobaczenia, czy raczej plantacje kawy i Medellin?
Co do transportu planuję 2 przeloty Bogota-Leticia i Leticia-Santa Marta. reszta autobusy. Na takie San Andres da się dopłynąć czymś w sensownym czasie i cenie, czy tylko lot?
Z góry dzięki :)
Justyna Kloc 22:12 | 28.10.2014
My spedzielismy w Ameryce Poludniowej 14 miesiecy. Tez zaczelismy w Kolumbii, gdzie spedzielismy okolo miesiaca i stamtad pojechalismy do Ekwadoru, Peru, Boliwii, Brazylii, Paragwaju, Urugwaju, Argentyny i Chile. Jakbys potrzebowal jakis informacji to daj znac sluze pomoca :)
Lado 22:56 | 30.10.2014
Miesiąc temu opuściliśmy Columbię odpowiem na pytania - relacja na www.gmladomirscy.wordpress.com super kraj i jak dla mnie w pełni bezpieczny koniecznie Park Tayrona i pływanie z żółwiami na plaży Pisina
Tuan de Paso 16:42 | 06.03.2017
Ja byłem niedawno w Kolumbii i serdecznie polecam ten kraj ! :) Pełną relację z podróży znajdziesz w linku poniżej, a jakbyś miał więcej pytań, to pisz śmiało :)http://www.tuandepaso.com/category/historie/kolumbia/
radionx 16:48 | 06.03.2017
Też mi się zdarzyło popełnić relację z Kolumbii.Zapraszam:
https://spolecznosc.fly4free.pl/blog/2834/kolumbia-zlota-kawa-bez-hiszpanskiego/
Mieszkooo 13:18 | 08.01.2018
Idealnie! ja się wybieram z 5 znajomych na wloczenie się z plecakiem na miesiąc. Polecisz co warto zobaczyć, na co uwazac, ewentualnie co zabrać ze sobą? Pozdrawiam:)
ElaLegros 04:46 | 07.03.2017
halo halo! odświeżam wątek. Był ktoś ostatnio (2016) w Kolumbii? Jak wygląda przemieszczanie się na północy kraju (Kartagena)?
Tuan de Paso 11:36 | 07.03.2017
Stopem po wybrzeżu jeździ się bez najmniejszego problemu ;) Jak Ci się znudzi stopowanie, to stojąc na drodze bez problemu zatrzymasz każdy autokar i pojedziesz za jedną czwartą ceny ;)
Natta 04:03 | 30.03.2017
CześćBardzo ale to bardzo polecam Kolumbię, piękne i ciekawe miejsce.
Zapraszam do przeczytania relacji na https://mysouthamericablog.wordpress.com/page/2/
(główny wpis sotyczący Kolumbii na samym dole strony)
radionx 17:06 | 30.03.2017
Na północy jeżdżą np. minibusy. Bilety można kupić sobie wcześniej w jakimś biurze turystycznym na miejscu. Tanio i bezproblemowo. Ja jechałem np. Taganga - Cartagena de Indias.