/ / CHINY > Autobusem po Chinach > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Autobusem po Chinach

kategoria podróże po świecie

kraj Chiny

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 15:30 | 26.04.2015

Witam.

Mam pytanie. Czy ktoś z was korzystał z transportu autobusowego po Chinach, czy przewoźnicy mają jakąś stronę internetową? Jak wygląda kupno biletów?

chiny-info.pl dołączył
13.07.2013

chiny-info.pl 18:20 | 26.04.2015

witam,
Nie ma scentralizowanego systemu sprzedazy online, ani nawet rozkładów jazdy dostepnych w sieci. Bilety na busy kupuje sie bezpośrednio na dworcach 'PKS', z których masz odjazd.
W wiekszosci turystycznych tras pociag sprawdza sie lepiej.
Wyjatki to tereny górskie jak zachodni Syczuan, gdzie pociągi nie dojadą.
pzdr

Golik dołączył
06.02.2013

Golik 21:38 | 26.04.2015

Autokary w Chinach mają dwie wady - są droższe niż pociągi, a niektórzy kierowcy bywają nieprzewidywalni. W wiele miejsc pociągiem nie dojedziesz. Poza tym, pociąg jak jest pełen to nie ma bata. w przypadku autokaru, jak widzą, że u oficjalnego przewoźnika na autokar nie ma już biletów, to nieoficjalni wchodzą do akcji i coś tam podstawią. I wcale nie musi być to gorsze, niż oficjalna linia (choć często jest).

gastropoda dołączył
19.05.2011

gastropoda 22:17 | 26.04.2015

Chinach są i autobusy sypialne; na głównych trasach (autostrada) jedzie się jak po maśle. Szczególnie w okresie Święta Wiosny na miejsce w pociągu trzeba niekiedy czekać, z autobusami raczej takich kłopotów nie ma

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 09:13 | 27.04.2015

Czytałam o plusach i minusach autobusów, również tych sypialnych. Tylko że chodzi mi bardziej o możliwość sprawdzenia rozkładów jazdy w sieci. Co do rozkładów jazdy na pociągi nie ma z tym problemu. Wiem że z biletami na pociągi jest czasem problem. Planuje poruszać się nocnymi pociągami, ale chcę mieć jakąś alternatywę. Dlatego szukam informacji o jakiejś stronie przewoźnika autokarowego może busy. Moja trasa to Pekin – Datong - Pingyao – Xi'an – i tutaj już z braku czasu samolot do Guilin i z Guilin do Pekinu też samolot.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl