Forum dyskusyjne
mapy gór chińskich Syczuan
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
skompek 12:24 | 07.06.2008
WitamSzukam map topograficznych (100,200) gór Sino-Tybetańskich w Syczuanie. Interesują mnie szczególnie rejony Gongga Shan (Minya Konka), park narodowy Yading (okolice szczytów Chenresig,Jambeyang,Chanadorje) oraz okolice jeziora LuguHu.
Niestety w necie są tylko schematyczne szkice, bez topografii.Z góry uprzedzam odpowiedz - nie ma tych map także na dobrych "mapowych" stronach takich jak poehali.org ani na www.lib.utexas.edu.
Moze ktoś był w tych rejonach i takowe mapy posiada (jesli nie posiada, a byl to tez chetnie nawiaze kontakt:)? Albo może ma pomysł, zna jakies miejsca w necie gdzie takie mapy mozna znaleźć?
Pozdrawiam
Ania
daaniello 12:31 | 07.06.2008
nie wydaje mi sei ze w pl czy w wysylkach cos takiego znajdzieszw chengdu z tego co pamietam (2lata temu bylem) sklepów turystycznych "fachowych" było pełno, map tam też nie brakowało, myśle ze nie będzie problemów z kupieniem na miejscu ale to tylko moje przypuszczenia
pozdrawiam
khandro 19:36 | 12.06.2008
Tak jak napisał Daaniello map można szukać w Chengdu. Z tego co wiem, w chwili obecnej ze względu na sytuację polityczną regionach Kardze (chiń. Ganzi) i Ngaba, tereny tybetańskie Syczuanu i Gansu pozostają zamknięte dla turystów. Rozważa się ich otwarcie w lipcu, ale wydaje się to mało prawdopodobne - termin otwarcia tych regionów przesuwany był już kilkukrotnie i wiele wskazuje, że do końca olimpiady to nie nastąpi :-(Sama czekam z niecierpliwością.