/ / NEPAL > Nepal wzywa > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Nepal wzywa

kategoria podróże po świecie

kraj Nepal

suave dołączył
10.04.2004

suave 17:38 | 12.11.2023

Dla informacji podam, że jest sporo tanich lotów z Wiednia do Nepalu Air India. Jak na porządna linię przystało bagaż i miejsca w cenie biletu. Dużo terminów od grudnia do maja. 2559 zł. Oczywiście skorzystałem i w związku z tym moje pytanie. Czasu wygospodarowałem 16 dni i jak go tam treściwie zagospodarować. Którą trasę wybrać, Pasował by mi trekking w granicach 8 - 10 dni Myślę że byłoby optymalnie. I drugie pytanie. Lecę w kwietniu, czy nie będzie tam tłoczno jak nad Morskim Okiem w lipcu?

Klim dołączył
26.10.2019

Klim 05:03 | 13.11.2023

Nie wiem jak jest w Morskim Oku tloczno w lipcu, niemniej jednak troche ludzi spotkasz na szlakach i nie tylko ludzi.Ale nie powinno byc az tak zle.

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 12:45 | 16.11.2023

Wszystko zależy jaki trek chcesz zrobić. Na niektórych trasach, najbardziej znanych będzie dużo ludzi, na innych prawie w ogóle. I tak jest dużo mniej niż 4-5 lat temu. Właśnie wróciłem z Nepalu. Kwiecień to dobry termin.

sal paradise dołączył
26.09.2008

sal paradise 18:19 | 21.01.2024

Zawsze tak kombinuj żeby mieć zapas paru dni przed lotem powrotnym bo w Nepalu zdarzaja sie niespodzianki jak blok skalny tamujący ruch na drodze przez dobę albo zła pogoda do lotu.16 dni-bardzo fajny trek jest do bazy pod Annapurną tzw Sanctuary-cud! Tam sie odczuwa ruchu turystycznego bo Himalaje sa tak ogromne że gdzies ci ludzie znikają

linkalinka dołączył
06.09.2011

linkalinka 18:10 | 10.03.2024

Mustang! Ale trzeba wykupić pass na min 10 dni - kilka lat temu było to 50$/dzien. Ale nie będzie tu jak nad Morskim, zapewniam, a trasa piekna , jak to w Nepalu

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl