Forum dyskusyjne

Grudzień wyjazd proszę o rady lub pomoc

kategoria podróże po ¶wiecie

kraj Maroko

behindthemask doł±czył
22.05.2014

behindthemask 10:37 | 24.05.2014

On Mieszka w Slidi Slimane czyli okolice Kenitry :)

Hehehe, dziękuję bardzo za pociesze :)

zgło¶ do moderacji

rzedzian doł±czył
25.11.2013

rzedzian 22:49 | 22.05.2014

Jest względnie bezpiecznie, niedawno wróciłem z 2 tygodniowego wyjazdu. Powiedz tylko w jaki region Maroka chcesz pojechać.

A co do reakcji rodziny to wklejam pewien znany dowcip:

Moja córka wła¶nie weszła i powiedziała:
- Tato, zabierz moje kieszonkowe, wynajmij mój pokój, wyrzuć moje ciuchy, telewizor, iPada, telefon i laptopa. Sprzedaj mój samochód, zabierz moje klucze i wywal mnie z domu.
Potem usuń mnie z testamentu i nigdy więcej ze mn± nie rozmawiaj.
W sumie to nie do końca to wszystko tak ujęła.
Jedyne co powiedziała to:
- Tato, to jest mój nowy chłopak, Mohammed.

zgłoszone do moderacji

behindthemask doł±czył
22.05.2014

behindthemask 13:09 | 22.05.2014

Witam, moja historia jest taka. Poznałam przez internet Marokańczyka i od grudnia jeste¶my w zwi±zku. Wiem, wiem typowy przypadek, można się smiac, naiwna Polka blabla. Szerze mówi±c po tym czasie dopiero się zdecydowałam by do niego polecieć. Kiedy rozmawiałam codizennie, kiedy przyjechały do Maroka dwie Angielki i on wraz z przyjacielem oprowadzali. Kiedy do przyjaciela przyleciała dziewczyna z Holandii. Zdałam sobie sprawę, że jest bezpiecznie, że chyba nie mam czego się obawiać. No więc, sprawdzałam bilety lotnicze na grudzień. Wtedy mam przerwę ¶wi±teczn±, bo na co dzień studiuję. Mniej więcej na 2 tygodnie. Problem w tym, że nie wiem jak powiedzieć o tym rodzinie. Wiem,że będzie krzyk i awantura, bo sama do muzułamńskiego kraju... Kiedy w Maroku jest naprawdę bezpiecznie, sami pewnie wiecie. Pytałam przyjaciół, wszyscy się boj± Maroka. Ale może jest jaka¶ grupka ludzi, która planuje wyjeżdzać w grudniu do Maroka wtedy i ja bym się zabrała, a ostatecznie dotarła do chłopaka, a ewentualnie póĽniej mogliby¶my razem umówić się i popodróżować, bo nie ma to jak zwiedzanie z osob± lokaln±, a on ma w tym duże do¶wiadczenie. Chyba , że może kto¶ ma pomysł jak przygotować moj± rodzinę na tę decyzję albo co im powiedzieć , by się nie denerwowali..

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.

Jak dodać w±tek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy w±tek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). S± one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzaj± go wielokrotnie. Ciateczka mog± też stosować współpracuj±cy z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl