Forum dyskusyjne
Wynajęcie auta w Tajlandii
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
filnec 20:43 | 17.09.2010
wybieram w niedługim czasie do Tajlandii. Wiecie może czy wynajętym autem można jechać np do malezji, laosu, kambodzy, wietnamu ew singapuru. Jakie są ceny i najtańsze firmy wynajmujące auta i po ile jest benzyna. Oczywiscie dowiem się czegoś więcej na temat wynajęcia auta w tym kraju .pozdrawiam
Jacky 21:59 | 17.09.2010
Tylko po co.... Ceny przejazdów w tych krajach są naprawdę niskie. W Tajlandii dodatkową "atrakcją" dla kierowców z jest ruch lewostronny a w dużych miastach niebotyczne korki.
filnec 19:38 | 20.09.2010
wiesz Jacky, tu nie tylko chodzi o cenę ale o mobilność i szybkość poruszania się oraz oczywiście w/w atrakcje :).
bynio 16:55 | 21.09.2010
Zobacz filmy o ruchu samochodowym w Sajgonie. Ja tam bym wymiękł nawet na motorbiku. Trzeba mieć żelazne nerwy i dobre ubezpieczenie ponieważ nie ma takiej możliwości, aby samochód nie został porysowany. W momencie oddawanie auta dochodzi jeszcze atrakcja oglądania rys na lakierze. Poza tym auta w Tajlandii maja kierownicę z prawej strony, a pozostałych krajach do których chcesz jechać jest ruch prawostronny.Zbyszek
Zbyszek
filnec 17:34 | 21.09.2010
to nie problem :) można się przyzwyczaić, w końcu kto nie jeździł do uk po truskawki . poza tym miasta nie są naszym celem, raczej niechcianą koniecznością; autem można więcej zobaczyć ...
bynio 22:31 | 21.09.2010
Jeżeli już to, aby obejrzeć miejsca poza miestami to wystarczy wynająć motocykl, mniejsze koszty i ryzyko, a co do Sajgonu to bym nie był taki kozak. Sam mam przejechanych ponad mmilion kilometrów autem i trochę mi wychudło, jak zobaczyłem ten ruch i brak jakichkolwiek zasad. To nie Europa ani Tajlandia czy nawet Indonezja. Coś takie Indie.