Forum dyskusyjne
Pattaya czy Phuket
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Kurniczek 15:57 | 23.09.2010
Mam nie ukrywam pytanie do doświadczonych globtroterów, a mianowicie który z kierunków Pattaya czy Phuket wybralibyście na wypoczynek? Biorąc pod uwagę zarówno plaże, rozrywkę, jak i jakieś jeszcze inne typowe dla tego miejsca cechy?
mario-mil 16:45 | 23.09.2010
Zdecydowanie Phuket,masz blisko na inne wyspy- Phi-Phi,Ko Lanta,mozna wykupic ciekawe wycieczki np na wyspe Jamesa Bonda.Po drodze zachaczylbym o Koh-Samui,tam koniecznie Lamai BeachJesli zechcesz jednak zobaczyc najwiekszy burdel swiata to koniecznie Pattaya!!!!.Na Phukecie oczywiscie takie atrakcje mozna zobaczyc,ale bez takiego rozmachu.
arnie 08:47 | 24.09.2010
Pattaya to naprawdę kołyszący się wieczorami burdel,warto to zobaczyć...jeden dzień,plaże kompletny syf,brudny piasek,woda przypomina zawiesinę w której czasem widac zdechłe ryby.Pattaya to tragedia jeśli chodzi o plaże,morze i tego typu rzeczy ale jest naprawdę ciekawa pod względem socjologicznym:)
arturo.sz 09:13 | 24.09.2010
Wszystko zależy jakich rozrywek szukasz i jaki wypoczynek Cię interesuje. Jeśli wypoczynek w rodzaju salon masażu to Pattaya, jeśli jednak rajskie plaże, wyspy to Phuket. Pattaya to mega wielki burdel z dłuuugą Walking Street... :) Ale plaże, potwierdzam, syficzne i woda w zatoce brudna. Ale za to blisko do bangkoku i kambodży. Wybór należy do Ciebie.Tak czy siak, miłego wypoczynku.
Kuba-eTajlandia 12:55 | 24.09.2010
Jesli koniecznie Pataja, to na plaze mozna sie kopnac na niedalak wyspeke Ko Lan - 30 minut promem. Tam sa ladne plaze i ogolnie "normalnie"...www.etajlandia.pl
Kurniczek 23:12 | 03.10.2010
Dziękuję wszystkich za cenne wskazówki. Pozdrawiam
MichałM 09:47 | 03.03.2014
Cześć, w Pattaya byłem w 2012 na Phuket w 2013r. Większe wrażenie zrobiło na mnie Phuket. Super miejsce na objechanie skuterem. Ogólnie chyba spotkasz tam najwięcej Rosjan. Plaże całkiem przyjemne. Bardzo polecam. Chociaż byłem tylko 4 dni to oceniam bardzo pozytywnie. Pattaya też ok ale tak jak wspomniałem polecam Phuket. Pozdrawiam ;)
[konto usuniete] 15:37 | 04.03.2014
kurniczek ! wybrales miejsca ktore nalezy omijac !! pomin jeszcze krabi , koh samui ,phi-phi i moze wtedy zobaczysz kawalek tajlandii !!!peace