/ / TAJLANDIA > NOK AIR > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

NOK AIR

kategoria podróże po świecie

davidiusz dołączył
24.01.2013

davidiusz 13:15 | 24.01.2013

Witam serdecznie!
Czy ktoś z forumowiczów podróżował w Tajlandii liniami Nok air? Jak wygląda sytuacja z odwołaniami/ opóźnieniami lotów? Pozdrawiam!

ark dołączył
23.09.2012

ark 13:28 | 12.03.2013

w styczniu leciałem Bangkok-Phuket i powrót, wszytko profesjonalnie na lotnisku i w samolocie ,

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 15:31 | 12.03.2013

a Air Asia? Macie jakies doswiadczenia?

taxi dołączył
17.10.2012

taxi 15:53 | 12.03.2013

Z Air Asia mam same pozytywne doświadczenia, a podróżowalam tymi liniami do i z 4 różnych krajów azjatyckich. Uwaga: w niektórych krajach bardzo zwracają uwagę na nadbagaż. W Singapurze musieliśmy dopłacać aż bolało, w Bangkoku nie dopłacaliśmy nic za dodatkowe kilogramy. Dla mnie to dobrze zorganizowane tanie linie lotnicze w Azji. Pozdrawiam

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 16:09 | 13.03.2013

dzieki bardzo. My Air Asia bedziemy sie przemieszczac po Tajlandii

davidiusz dołączył
24.01.2013

davidiusz 12:47 | 15.03.2013

No i wróciłem. Linie NOK AIR jak najbardziej polecam :) raz było tylko opóźnienie ok godziny bez poinformowania pasażerów, ale reszta na plus.

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 15:07 | 15.03.2013

Podziel sie troszke wrazeniami:) pls.Jaka trase miales przez Tajlandie? Skad dokad leciales Noki em ?jaki koszt ? Bede w Tajlandi po raz pierwszy zatem cenne sa dla mnie wszystkie informacje.Lecimy pod koniec lipca dopiero.Pozdrawiam i z gory dzekuje

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 17:05 | 15.03.2013

ja lece za m-c i tez bym byla wdzieczna za wszelkie info. Co w szczegolnosci warto, czego nie, jakie ceny, gdzie polecasz noclegi (tam gdzie byles), jak sie przemieszczales. Czy mozna jakos kupic bilety na pociag z Bangkoku na Koh Samui przez net i odebrac kilka godz przed wyjazdem lub po prostu wydrukowac? bede wdzieczna za wszystkie info

davidiusz dołączył
24.01.2013

davidiusz 15:39 | 16.03.2013

Za bilety Bangkok=Hat Yai i Phuket-Bangkok zapłacilem po 98zł. W niecałe 3 tygodnie zrobiliśmy trasę Bangkok-Hat Yai-Koh Lipe-Phuket-Phi phi-Bangkok- Kanchanaburi- Siem Roap i Angkor Wat :) Polecam zdecydowanie samolot jako środek transportu. Fakt wychodzi troche drozej, ale tak jak nam zalezalo na czasie i samolot wypadal bezkonkurencyjnie. Noclegi bez zadnej wczesniejszej rezerwacji. Wszystko na miejscu mimo wysokiego sezonu. Najdrozsze co placilismy to ok 800BHT za dwojke z klimą, TV i netem. W Bangkoku polecam gorąco hotel Siam Oriantal przy Khao San Road - swietna obsluga i pokoje za 400BHT :) obiekt monitorowany i bezpieczny! Na Koh Lipe zdecydowanie Varin Resort - 800BHT dwojka z sniadaniami na ktorych widok mozna dostac oczoplasu tyle owocow i wszelkiego rodzaju jedzenia) ponadto Andaman Resort - fajne niskobudzetowe domki 700BHT za dobe za domek. W Hat Yai placilismy 300BHT za pokoj ale nie pamietam nazwy. Recepcjonista ani slowa po ang nie potrafil ;p Z Phuket na Phi Phi polecam wycieczke kupic - my na wlasna reke dostalismy sie do portu bilety kupilismy indywidualnie i przeplacilismy. Z Phi Phi na Maya Bay i plażę małp to samo wycieczki kosztują 400BHT. Za wycieczkę do Kanchanaburi z Khao San Road placilem 600BHT w tym Most na Rzece Kwai, Muzeum, Wodospady, Rafting na bambusowej tratwie, Treking na sloniach, swiatynia tygrysow :)Co do pociagow nie pomoge bo nimi nie podrozowalem

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 07:45 | 17.03.2013

David, wielkie dzieki,jeszcze tylko jedno pytanko czy bilety na na Noka kupowales wczesniej czyli zalozmy 3 m-ce bedac jeszcze w Pln czy dopiero tuz przed odlotem-( sprawdzalam cene na sierpien i cenowych rewelacji nie ma jak na razie-jak to jest z Nokiem ? Dzieki i pozdrawiam

edekm1967 dołączył
27.12.2010

edekm1967 19:47 | 24.03.2013

Witaj w 2011 leciałem z Bangkoku do Chiang Mai - wszystko ok - samoloty pomalowane na Kermita, było jedzonko, bagaż nie zginął, wszystko o czasie - zapraszam na mojego bloga http://rodzinne-podroze.blogspot.com/p/tajlandia-kambodza-2011.html cała podróż opisana ze szczegółami

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 23:23 | 24.03.2013

Dzieki za info i za link:)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl