Forum dyskusyjne
Własnym samochodem do Maroka
kategoria podróże po świecie
kraj Maroko
petergiz 18:25 | 17.02.2013
Witam planujemy ze znajomymi (na razie 5 osób) wyorawe do Maroka własnym samochodem . Samochod terenowy 4x4 (nie SUV :-) ) wyprawa na około 3 tygodnie . Chcemy się dostac na carny lad przez ciesnine Gibraltarską. Czy moze ktoś byl lub wybiera sie w podobna podróż . Cenna bedzie dla nas kazda wskazówka. Głownie jezeli chodzi o przeprawe promową do Afryki .
petergiz 10:04 | 14.07.2013
Witam chciałbym ponowić pytanie dotyczące osób które wybieraja sie własnym samochodem do Maroka. JA wczesniejpisałem jedziemy w 5 osób samochodem terenowym wyjazd 9.08 powrót 31-1. 09. w planie zwiedzanie Barcelony 2 dni . Przeprawa promem do Maroka . A Maroku , Rabat Casablanka. Marakesz oraz wyprawa w góry (jak sił wystarczy TUBKAL) Powrót prez połnoc Hispanii (san sebastian) . Moze ktoś jest zainteresowany aby dolaczyć do wyprawy :-)
martinez027 16:55 | 14.07.2013
Tez bym sie na takie cos pisal ,ale niestety nie w tym roku---niema jak zwiedzanie samochodem,jedzcie DIESLEM bo jest sporo tanszy od PB95--tam wogóle 99% samochodów to diesle,oczywiscie wskazany jest bdb.kierowca bo fantazje arabowie maja na drogach niezła;)przy wyprzedzaniu na 3go na waskiej drodze TRZEBA SIE ''ROZSTAPIC''czyli zjechac na pobocze czy nawet pojechac kawałek rowem;)W marakeszu najwiecej naciagaczy i oszustów--im mniej turystycznie miasto tym uczciwsi ludzie i nizsze ceny,casablanka szału nie robi---polecam szewszawen w górach--zajebiste miasteczko--całe niebieskie--łacznie z grobami;)na Waszym miejscu bym wybrał sie jeszcze doAlgierii --tam tez nie trzeba Carnet de Passage a jest b.tanio--paliwo 10x taniej niż u nas czy w maroku,zarcie dobre i b.tanie---obiad z porzadnego miecha --ciezko potem wstac od stołu to 2-3zł:)Choc w maroku tez bdb.żarcie,z alkoholem ciężko ale jest,za to pelno ludzi chce sprzedac haszysz--tani i bdb.jakości ale trzeba uwazac na policje bo podobo jak zlapia to mega przechlapane..
petergiz 17:14 | 14.07.2013
Wszytsko co napisałeś potwierdza się w relacjacjach innych uczestników :-) . Oczywiscie dziekuje za kolejne porady. Jedziemy DIESLEM terenowym o nie specjalne skąplikowanej konstrukcji. Bode wikszości jechał sam ale mam wprawe bo buzo jezdze po kraju no i byłem 2 razy na ukrainie w tym na krymie a tam tez jazda bywa "inna".
petergiz 22:29 | 30.07.2013
NO i w Piatek wyjazd - moze ktoś zmierza samochodem w strone Gibraltaru :-) przez Francjęi Hiszpanię. ? :-) Cel ostateczny atlas wysoki :-)
petergiz 13:22 | 24.08.2013
wrocilismy po 3 tygodniach tułaczki :-) Tubkal zdobyty przez 75 % ekipy :-). Jednak wyjazd własnym samochodem do MAroka to byl bdb pomysł. Jezlei ktoś ma pytania chetnie odpowiem. :-)
Jozin1 22:42 | 14.10.2013
Witamjestem nowy na portalu
chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na temat Twojej podróży do Maroko
chciałbym tam skoczyć z rodzinką w tym 2 dzieci 3 i 5 lat camperem teraz w zimie czy Wiesz może czy kursuje prom na kanary z Maroko wiem że kiedyś było połączenie tylko potem je zawieszono z jakichś powodów.Najbardziej interesuje mnie sprawa bezpieczeństwa no gdzie się mozna zatrzymywać na noclegi czy są jakieś campingi?będę wdzięczny za jakieś rady etc
africamaniac 10:53 | 15.10.2013
cześć Jozin - kursuje chyba w tej chwili Laayoune-Puerto de Rosario (Fuerteventura) - ale glowy nie dam.Jeżeli potrzebne jakies informacje na temat Maroka i ewentualnej trasy to napisz prosze na maila (kasia(at)nomad-instinct.com) Maroko znam bardzo dobrze :). W zimie - 22.12-02.01 jedziemy z rajdem Transahara do Mali - pora sucha, kamper tez da radę :).
Pozdrawiam :)