Forum dyskusyjne
Czym sie podrozuj z WYSPY na WYSPE w Tajlandi
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Travelholick 00:12 | 26.02.2013
Czy podrozowane z wyspy na wyspe w Tajland jest latwe? ile KOSZTUJE ?Z reguly ,Prosze o informacje jest jaksa rozpisaka i czego ( wodolotow, motorowek czy samoloty, ?)Z gory dziekuje za nfo .Pozdrawam cieplo.Anja
[konto usuniete] 19:16 | 27.02.2013
najlatwiej i najtaniej ....wplaw !! zestaw ABC/maska,rurka,pletwy/ kosztuje 100 bath /10pln/ za dzien !!pozyczasz na jednej wyspie oddajesz na innej !!
pozdrawiam ...peace
Travelholick 21:25 | 27.02.2013
:) Z Pewnascia masz racje. Ale ja na latwizne nie ide :) Pozdrawiam
Promyczek 13:57 | 28.02.2013
samolotem Air Asia ja kupilam bilety przedwczoraj
Travelholick 15:03 | 28.02.2013
Promyczku dzekuje bardzo !To jest super info gwoli nfo.A kiedy lecisz ?Ja dopiero okolo 20 lipca, na 3-4 tyg-BKK potem,Krabi a potem na 2ga stone do KoSamed,KoChang i BKK.( mam juz namiar na tanie taxi na Krabi :) i na super knajpe w BKK jedna z lepszych gdzie ponoc i corka Krolowej czasem sie posila :)-ala) .
Wygoogllam tez takie line "http://www.nokair.com- cheap Thailand domestic flights-Ktos korzystal?Pozd.Anja
p01i 15:22 | 28.02.2013
lepiej zimą z buta, po lodzie. z darma!!!!
[konto usuniete] 19:30 | 28.02.2013
samolotem z wyspy na wyspe !!!ale lotnisko jest TYLKO na jednej wyspie /ko samui/ ,bo phuket TO nie wyspa/praktycznie/...
moze JEDNAK lepiej "na lyzwach".....peace
Travelholick 01:11 | 01.03.2013
Ile masz lat ? ...peace
[konto usuniete] 18:07 | 01.03.2013
..lat ? tyle ze potrawie w google wpisac haslo , a nie zadawac glupie pytania .... peace !!
Travelholick 23:09 | 01.03.2013
Zanizasz zdecydowanie poziom tego portalu bedac DELKATNIE mowiac "NESYMPATYCZNYM"-No coments .Co do samolotu , tak jak pisalam w poprzednm watku- z wypraw dalekich zaliczylam tylko Maledwy, nigdy nie bylam w Tajlandi, w Azji, nigdzie daleko tam gdzie egzotycznie.Wyprawa do Tajland bedzie moja pierwsza i a ten portal jest po to aby PYTAC. . Sugerujac iz Ja zadaje glupie pytania ,nie wiem do czego zmierzasz .
Na Malediwach przemieszczasz sie z wyspy na wyspe samolotem wlasnie ( wodolotem ) i nie potrzebne jest do tego lotnisko, -wystarczy tafla oceanu indyjskiego.Najbardziej popularna jest motorowká ( strasznie trzesie ) lub cos co przypomina trwtwe ake jest duze Ta tratwe obsluguje -steruje nia ,Malediwczyk stopá :)nïe "recami":)
Z tego co zorientowalam sie w temacie w/w w Tajlandi najpopularniejsze sa "speed boat y "oraz "longtail boat "y jesli chodzi o wycieczki-toury np po wyspach PhiPhi .Dla kasiastych tez jest ponoc Helitaxi jak w Monaco.
A jak np dostac se z Krabi na Ko Lipe? motorowka? (Jesli ktos wie,zna trase i ma czas napisac to bede naprawde wdzieczna za wszystkie ,niosace przydatne informacje posty. Cieplo pozdrawiam.Anja
[konto usuniete] 23:30 | 01.03.2013
Jedziesz z Krabi to Pak Bara, płyniesz z Pak Bara do Ko Lipe. Nie ma co się martwić, na miejscu jest wiele opcji :)
mrcanberra 23:20 | 01.03.2013
Już Ci odpisałem w innym wątku, ale dodam. Z komunikacją z wyspy na wyspę nie ma problemu i łodziami z jednej na druga raczej bez problemu się przedostaniesz. Jest pełno biur oni Ci tam pomogą się zorganizować. Zalecam tylko pytać po różnych, bo i ceny są różne. Bilet autobusowy z Bangkoku na Phuket czy Krabi to około 70-100 zł.
Travelholick 19:28 | 02.03.2013
Dziekuje Sobi i Mrcanbera, Mam jeszcze troche czasu na przygotowana - bo to grunt udanej eskapady w przypadku wloczykijow :)
Promyczek 16:26 | 04.03.2013
ja lece19 kwietnia. Najpierw wyspy, pozniej z Phuket do Chiang Mai i zjazd do okolic Bangkoku. Bedziemy niecale 3 tyg na miejscu
Travelholick 00:33 | 06.03.2013
Mam nadzieje , ze zdasz relacje po powrocie :) Ja dopiero w sierpniu( przelom lipca i sierpnia ) a bilet nie chca byc tansze do BKK niz 2500 zl ;((
Promyczek 17:06 | 07.03.2013
to moze zobacz z Krakowa? Air Berlin