Forum dyskusyjne
Tajlandia w tydzień
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
sunnypol77 14:16 | 18.01.2014
Witam,moja podróż to 3-12.03 więc nie za dużo czasu :-)
Co polecacie przede wszystkim :-) A moze ktoś się wybiera w podobnym terminie?
pozdrawiam
Gośka
amaliooo 18:49 | 19.01.2014
Gosiu to zależy co masz w planach robić - czy pozwiedzać i poplażować czy tylko zwiedzać :) ?Podejrzewam że wylatujesz 3, czyli w Bangkoku będziesz dopiero 4 marca. Jako że będziesz pewnie zmęczona po podróży i będziesz odchorowywać jetlaga tego dnia proponuje żebyś zaliczyła jakiś spacer po okolicy, nad rzeką, wieczorem jakiś bazarek i tyle :) 5.03 intensywne zwiedzanie- wat arun, wat pho i pałac królewski plus np. dzielnica chińska po południu/wieczorem. 6.03 jakaś wycieczka zorganizowana nad wodospady albo na tar wodny :)
i teraz właśnie pytanie co dalej :) możesz albo pojechać na północ do Chiang Mai i je zobaczyć, zaliczyć szkołę gotowania, wioskę Karen (kobiet z długimi szyjami), pojechać do Tiger Temple i zrobić sobie np. dwudniowy trekking przez dżunglę czy jazdę na słoniu. Albo wybrać się stamtąd jeszcze do Chiang Rai. I powrót do Bangkoku i do domu.
Albo zamiast północy ruszyć np. do Kambodży zobaczyć Angkor Wat (okolice Siem Reap) i jezioro Tonle Sap a wracając do Tajlandii wskoczyć na wyspę Koh Chang na 1 czy 2 dni :)
Masz mało czasu więc postaraj się zobaczyć i przeżyć jak najwięcej :)
Powodzenia,
Madzia
ps. jakby co, to pisz do mnie prywatnie, pomogę coś zaplanować :) kontakt przez moją stronkę: www.discoverasia.com.pl
>Witam,
>moja podróż to 3-12.03 więc nie za dużo czasu :-)
>Co polecacie przede wszystkim :-) A moze ktoś się wybiera w podobnym terminie?
>pozdrawiam
>Gośka
jasko66 20:26 | 19.01.2014
W tydzień? Tajlandię? Oj..chyba nie dasz rady..