Forum dyskusyjne
z lotniska Phuket do Krabi
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Piotrekbb 20:57 | 28.01.2014
Witam szukam informacji jak można się dostać z lotniska w Phuket do Krabi. Interesuje mnie jakiś bus może ktoś zna ceny innych środków komunikacji. Ma jakieś doświadczenie. Szukam po necie ale nie wiele informacji. Ląduje w Phuket o 16,30. Czy po prostu nie zostać jednej nocy w Phuket i jechać na drugi dzień.
[konto usuniete] 21:43 | 28.01.2014
z lotniska do phuket jest bus za 150 bath /15pln/ lub taxi za 700 i rano mozesz plynac ststkiem via phi-phi do krabi /okolo 700 bath/ lub mozesz podjechac z lotniska busem /jeden przystanek/ i przesiasc sie do autobusu do krabi /okolo 200 bath/ ..peace
mrcanberra 22:13 | 28.01.2014
A może promem z Phuket czymś innym, ale drogą wodną? Będzie szybciej i popatrzysz na morze, skały itp. atrakcje. Jakoś specjalnie drogo nie powinno być no i będzie krócej/. Dodatkowo mógłbyś zahaczyć o Phi Phi warto zatrzymać się i zobaczyć tę słynną wyspę.Popytać możesz w biurach podróży (tam jest ich pełno) może zorganizują Ci coś takiego czasami wyjdzie nawet taniej u nich kupować bilety niż samemu taki ciekawy mają system ;-)
A to wyspa:
http://www.360cities.net/image/phiphi#128.20,0.10,37.0
mrcanberra 22:17 | 28.01.2014
Trochę się powtórzyłem w czasie kiedy dodawałem sam post podobna się pojawiła wcześniej ;)
box 11:45 | 30.01.2014
CześćJeżeli lądujesz o 16:30 to tego samego dnia nie dopłyniesz na Krabi bo ostatnie promy wyplywają wczesniej.Radze zostać jedna noc na Phuket i wykupic prom na Krabi na nastepny dzień z samego rana.
Jeżeli chodzi o bus rano na prom to wystarczy, ze kupisz przez internet bilet na prom (lub na miejscu w hotelu) i to ci zapewni odbiórke z samego hotelu (zwykle jest w pakiecie biletu na prom).
pozdrawiam
Piotrekbb 08:14 | 03.02.2014
Dzięki wielkie za pomoc i faktycznie najrozsądniej będzie nocować w Phuket.Dostałem propozycje że autem prywatnym to koszt 2600 więc na 2 osoby to zdecydowanie za drogo