Forum dyskusyjne
nocleg na ko lipe
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Magda i Maciek 21:01 | 25.04.2014
witam i mam prosbe do osob ktore nocowaly na wyspie Ko Lipe,planuje tam pobyt z noclegiem ale nie moge na stronie Booking znalezc zadnego hotelu,czy jest tam gdzies moze jakic Bungalow albo cokolwiek gdzie mozna zarezerwowac nocleg,z gory dzekuje za odpowiedz
bog41 09:11 | 26.04.2014
Szukaj na www.agoda. com. Booking ma w ogóle słabą ofertę na Azję, agoda jest dużo lepsza. Byłem na Ko Lipe miesiąc temu. Jest teraz poza sezonem, to nocleg znajdziesz i bez rezerwacji, ale fakt, że rezerwując przez internet będzie pewniej i taniej.
Magda i Maciek 10:33 | 26.04.2014
Dziekuje,sprawdze na Agodzie,ja planuje podroz w marcu 2015,to bedzie moja pierwsza podroz poza Europe,wole miec nocleg zarezerwowany bo nie mam doswiadczenia w podrozach "na zywiol":)
bog41 10:54 | 26.04.2014
Rozumiem obawy, sam jestem dość zachowawczy przy planowaniu podróży poza Europę. Jeśli jednak chodzi o Tajlandię, to zdecydowanie odradzam bukowanie noclegów, przejazdów czy wycieczek z dużym wyprzedzeniem. Tajlandia jest chyba najłatwiejszym na świecie krajem do zorganizowania sobie pobytu i nie ma żadnego problemu ze znalezieniem hotelu czy transportu z dnia na dzień na miejscu. Optyka zmienia się w trakcie pobytu i okazuje się często, że w jednym miejscu chce się zostać dłużej, niż się planowało, a opinie o innych nie odpowiadają naszym wrażeniom na miejscu. Na portalach rezerwacyjnych typu agoda obniżki cen hoteli pojawiają się na około dwa tygodnie przed planowanym pobytem, a oferta noclegów jest nadal bardzo bogata.I sugestia na koniec: jeśli lecicie z Niemczech, to rozważcie lot nie do Bangkoku, a do Kuala Lumpur. Loty do Kuala są z Europy tańsze niż do Bangkoku (np. przez KLM, czy Air France), a z Kuala można dolecieć tanio do wszystkich lotnisk w Azji ( w tym do Tajlandii) przez Air Asia - tanie malezyjskie linie lotnicze.
Magda i Maciek 19:27 | 26.04.2014
Bardzo dziekuje i wezme pod uwage Twoje wskazowki,w sumie to chcielismy tez zobaczyc Kuala Lumpur ale obawialismy sie ze nie damy rady czasowo:)
orka 10:34 | 28.04.2014
Mountain resort z czystym sumieniem super bungalowy z przepieknym widokiem na ocean i plaże , bardzo dobre śniadanie w cenie, koniecznie wziąć wodne taxi , cena 5 zł ( 50 bahatow) osoba, kasę warto wymienić wcześniej , kurs na wyspie mocno zaniżony , reszta tak samo jak w całej tajlandi.
Magda i Maciek 18:27 | 28.04.2014
Faktycznie Resort ciekawy i niedrogi ale w czasie kiedy my chcemy jechac -brak wolnych pokoi,:(