Forum dyskusyjne
Krabi
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
lucyna17 21:51 | 06.11.2014
Proszę o info co robić najlepiej po przylocie do krabi/ jak poruszać się lądując na lotnisku rano o godz. 10 i gdzie dalej jechać/ będziemy w 3 osoby. Przylatujemy na 8 dni.... co warto zobaczyć/
marinik 11:24 | 07.11.2014
Lucyna - to chyba zależy od preferencji. Ja uznałem ze najlepsza baza wypadowa na wycieczki będzie Ao Nang. Sprawdzilo się. We własnym zakresie wykupując tylko bilet na longtaila dostaniesz się na Railay - gdzie można poleniuchować, ale także udac się na punkt widokowy i do laguny (polecam). W Ao Nang jest niezliczona ilość agencji turystycznych.My robiliśmy jednodniowe wycieczki i zabrakło tylko Symilianow, choć z Ao Nang to daleko, ale da się zrealizować.
My zaliczyliśmy:
- 4 wyspy,
- Hong Island,
- Phi Phi,
- Jungle Tour,
- James Bond Island. Nie zaluje zadnej z tych wycieczek.
marinik 11:26 | 07.11.2014
W poniższym linku możesz zobaczyć jak to wygladalo:http://mojepstrykanie.blogspot.com/
lucyna17 14:09 | 07.11.2014
Super zdjęcia! cz mogę prosić na namiary na Poomsaka? jeżeli jest godny uwagi to mógłby zarobić a my zaoszczędzić czasu
lucyna17 12:39 | 07.11.2014
Oj! bardzo cenne wskazówki. Dzisiaj na ten temat poczytam. A c to jest bilet na longtaila?
marinik 14:14 | 07.11.2014
Proszę uprzejmie:http://www.phurahong.com/
Poonsak Phurahong to wlasciciel. Noclegioi rezerwowaliśmy u niego przez Booking, wycieczki- mailowo i już na miejscu dodatkowo Ajuthaye.
marinik 13:07 | 07.11.2014
longtail - czyli lodz dlugorufowa - podstawowy srodek lokomocji w tamtym rejonie. Na półwysep Railay plywa się wlasnie longtailami - bilet w jedna strone - 200 THB
lucyna17 16:42 | 09.11.2014
Witam ponownie! dzisiaj już zapoznałam się z waszą wycieczką i mam klika pytań... czy pakiet 4 wycieczek tj tylko przejazd na daną wyspę? czy jest w tym jedzenie i obwożą po ciekawych miejscach? czy sami sobie organizujemy na wyspie czas??? ...wyjazd "jungle toru" czy co w tym jest??? ...czytając o plażach zdecydujemy się również na miejsce Ao Nang. czy macie tam jakieś fajne miejsce noclegowe do polecenia?
marinik 17:15 | 09.11.2014
Serwus. Kazda wycieczka zaczyna i konczy sie transferem hotelowym. Zabieraja Was z hotelu, a na koniec - odwoza. W cenie jest tez lunch i napoje lub woda. Jesli program przewiduje snoorkowanie - masz mozliwosc dostania kapoka, rurki i okularow. Doplywa sie do najciekwaszych miejsc na danej wycieczce, a i jest wystarczajoco czasu na poszwedanie sie kapiel i plazowanie.Wycieczka Jungle Tour obejmuje kilka miejsc:
- Hot Springs - miejsce z baaardzo ciepla woda - tam jest przerwa i mozliwosc zazycia kapieli. Potem sie jedzie do Emerald Pool - to jest skupisko kilku zbiornikow wodnych. Wiekszosc sie kapie w pierwszym, ale polecam tez isc dalej - az do Blue Pool. Kolejny etap - to Swiatynia tygrysa z mozliwoscia pokonania 1237 stopni w gore. Na gorze swiatynia i extra widoki (nawet przy mgle jaka mielismy warto bylo sie wdrapac. Ostatni punkt wycieczki to miejsce, dzie mozna przejazdzke na sloniu zrobi - my z tego nie skorzystalismy.
W Ao Nang mete mielismy w Baan Taveesri polecam takze. rezerwoane przez Booking, ale Chaliem sie tez kontaktowalem przez Facebooka i u niego aranzowalismy rezerwacje wycieczek. Mozna uznac za mankament odleglosc od morza, ale dla nas to nie bl klopot (spacer ok 15 min, a jak chcesz, to za 80 THB tuk tuk odwiezie 4 osoby
lucyna17 15:13 | 12.11.2014
Witam ponownie! skontaktowałam sie z Charlim ale niestety nie chce spuścić z ceny i za pokój 3 osobowy chce 180bath i nie chce gadać więc stwierdziliśmy, że znajziemy coś na miejscu sami... Pakie 4 wycieczek nam się podoba tylko nie wiem czy nie powtórzę programu jungle z kanchanaburi? mam 7 dni w Bangkoku i chciałam zrobić wycieczke 2 dniową ale wodospady itd trochę podobne. Może coś podpowiesz? z góry dziekuje Lucyna
marinik 17:19 | 09.11.2014
https://www.facebook.com/pages/Baan-Taveesri/264018376944088http://www.booking.com/hotel/th/baan-taveesri.pl.html
Charlie - to Dunczyk - facet wlascicielki - Tajki.
marinik 16:37 | 12.11.2014
180 THB? Chyba 1800?. Myza pokoj 2 osobowy placilismy 1000 - z klima to raczej Ao Nang-owski standard. Natomiast wodospady sa jednak w kazdym miejscu inne - wiec rezygnowanie z jednego miejsca chyba nie ma uzasadnienia (przy argumentacji, ze sie juz nad wodospadami bylo). Erawan to bajka, ale wycieczka jungle tour w okolicach Krabi jest zapewne nieporownywalna a podobna w okolicach KnchANAMBURI. wIEM, ZE LUZIE POLECAJA NOCLEG NA RZECE - MY NIE MIELISMY TYLE CZASU.
lucyna17 08:45 | 13.11.2014
Tak, pomyliłam się 1800THB... więc sami sobie załatwimy na miejscu noclegi... dziękuję za info... pomyślałam tylko, że skoro będziemy przez 8 dni na Krabi to może zrobić z Bangkoku jakiś wyjazd ze zwiedzaniem zabytków...ja kiedyś byłam w Kanchanamburi i spałam na rzece więc to było coś czego nie zapomnę. Szkoda, że Chiang Mai jest tak daleko...
marinik 08:48 | 14.11.2014
Bliżej masz Angkor. A już całkim blisko - Ajuthaye.