/ / MAROKO > Z Marakeszu do Zagory > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Z Marakeszu do Zagory

kategoria podróże po świecie

kraj Maroko

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 22:09 | 17.11.2014

Witam.

Jestem na etapie planowania wyjazdu do Maroka. Jadę na własną rękę w lutym.
Poszukuje wycieczki 2 - dniowej z Marakeszu, obejmującej między innymi zwiedzanie Kazby Ait Benhaddou oraz wyprawy na pustynię. Najlepiej z lokalnym przewodnikiem mówiącym po polsku ale po angielsku też ujdzie :) Czy ktoś z was korzystał z takiej oferty? Czy macie namiary na kogoś takiego?

Kiwi_Lemon dołączył
09.10.2014

Kiwi_Lemon 23:21 | 17.11.2014

Mogę Ci serdecznie odradzic Gomoco oraz wycieczkę typu 2 dni 1 noc. W zasadzie spędza się prawie cały ten czas w busie, z 2-godzinnym postojem w Zagorze. "Pustynia" to trochę piasku w krzakach za miastem, do którego jedzie się na wielbladach przez coś, co przypominało mi zaniedbane ogródki działkowe. Jeśli jeszcze kiedyś wrócę do Maroka to na pewno zainwestuje wiecej czasu (i pieniędzy) żeby zobaczyć prawdziwą pustynię.

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 07:27 | 18.11.2014

Popieram poprzednika,bylismy na takiej wycieczce i bylam strasznie zawiedziona,w Zagorze piasku tyle co w piaskownicy,chyba go tam nawiezli na potrzeby turystow,,droga strasznie meczaca,jedz lepiej do Merzoungi tam jest podobno prawdziwa pustynia.A takie wycieczki znajdziesz w kazdym biurze i w kazdym hotelu :)

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 16:37 | 18.11.2014

Dzięki za info.

Patrzyłam właśnie że w przypadku Merzoungi, trzeba poświęcić minimum 3 dni, jeżeli jedzie się z takim lokalnym przewodnikiem. Ale rzeczywiście wiele osób odradza Zagore, mimo że jest bliżej.
No i teraz mam kolejne Pytanie. Czy ktoś był na takiej wyprawie z Marakeszu do Merzoungi
i morze polecić przewodnika? Super jeżyli był by polskojęzyczny :)

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 19:00 | 18.11.2014

Wycieczka z Marakeszu do Merzoungi jest na tej samej zasadzie co ta z Marakeszu do Zagory ,tylko zamiast 2 dni trwa 3 dni.Ja przed wyjazdem kontaktowalam sie z polka mieszkajaca podobno w Marakeszu,Znalazlam ja na stronie stacja -marakesz.pl.Dobrze ze zadnych pieniedzy jej nie przelalam na wycieczke bo pani tydzien przed naszym przylotem do Maroka przestala odpisywac na wiadomosci,jej profil na fb tez zniknal.Taka wycieczke dostaniesz w hotelu lub riadzie w ktorym sie zatrzymasz,tylko po angielsku.

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 20:44 | 18.11.2014

Napisałam kilka dni temu do tej "stacji marakesz" z kilkoma pytaniami i nikt mi nie odpisał. Dzięki za ostrzeżenie. Przeglądałam jeszcze dzisiaj stronę przewodnika z Marakeszu (merzougaonline.com), czy ktoś korzystał z ich usług?

dagmara23 dołączył
17.11.2014

dagmara23 20:59 | 18.11.2014

>
>Napisałam kilka dni temu do tej "stacji marakesz" z kilkoma pytaniami i nikt mi nie
>odpisał. Dzięki za ostrzeżenie. Przeglądałam jeszcze dzisiaj stronę przewodnika z
>Marakeszu (merzougaonline.com), czy ktoś korzystał z ich usług?

Natomiast jeżeli chodzi o przewodników których można znaleźć na miejscu, wiem że jest ich pełno dwa tygodnie temu byłam w Turcji, ich biura są na każdym kroku otwarte do 12 w nocy. W dużym i małym mieście. Tyle że mam mało czasu i do tego można kiepsko trafić. Muszę dopiąć wszystko z Polski.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl