Forum dyskusyjne
karta micro sd
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
tomasstockholm 16:54 | 07.01.2016
witam wsztstkich i mam pytanie czy mozna kupic karte micro sd w bankoku i czy jest ogolnie dostepna ?
[konto usuniete] 08:42 | 08.01.2016
spokojnie kupisz np w tesco ( lotus ) 7eleven itp.
tomasstockholm 08:57 | 08.01.2016
dziekuje za podpowiedz. orientujesz sie moze jak wypada to cenowo?u nas na allegro mona kupic 64gb za 80 zl. zastanawiam sie czy tam bedzie taniej.pozdrawiam
nitkaska 18:40 | 08.01.2016
absolutnie nie polecam Ci jednej karty o tak dużej pojemności. Jeśli bowiem nie jest znakomitej jakości i bardzo dobrej firmy, to może się okazać, że Ci nawali... To w przypadku kart o tak dużej pojemności niestety dość częste zjawisko. J ak Ci ją szlag trafi, to odzyskanie potem zdjęć jest co prawda możliwe, ale albo drogie, albo baaardzo czasochłonne (i bywa, że zdjęcia odzyskane są w zmniejszonym formacie...). No i na dodatek mając jedną kartę która Ci nawala zostajesz bez niczego...Ja robię dość dużo zdjęć, ostatnio także w RAW i przyjęłam zasadę, że mam wiele kart. Jak mi jedna nawali, to tracę część zdjęć. Mam karty 16 i 32 GB. Ostatnio były mikro z adapterem SANDISK 32 GD w BIEDRONCE po 50 zeta. To dobra firma, prędkość kart jest ok, mam takich kilka i jest git.
tomasstockholm 07:20 | 09.01.2016
dziekuje bardzo za informacje. swietny pomysl i tak zrobie kupie pare 16 i 32. serdecznie pozdrawiam Tomasz
[konto usuniete] 14:17 | 09.01.2016
Taniej nie będzie lepiej poszukać u nas w dobrej cenie.