/ / TAJLANDIA > Wyjazd w kwietniu - czy ma sens > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Wyjazd w kwietniu - czy ma sens

kategoria podróże po świecie

mateuszpaw dołączył
23.01.2016

mateuszpaw 21:11 | 23.01.2016

Hej,
Czy naprawdę jest aż tak dużo deszczu w kwietniu w Tajlandii? Plan mam taki żeby jechać w kwietniu, najpierw na parę dni do Bangkoku a potem na jakąś wyspę i może ktoś poleci gdzie w kwietniu najmniej pada? http://mandalay.pl/tajlandia/pogoda/kwiecien tu na przykład piszą ze południowo-wschodnie wybrzeże nie jest takie złe.
- przeglądałem oferty https://www.airbnb.pl i jest sporo ofert na noclegi w przedziale cenowym 60-80 zł za mieszkanie w Bangkoku czy to są atrakcyjne ceny, czy na miejscu znajdę tańsze hotele na parę dni?
Ile liczyć trzeba pieniędzy na dzień w Bangkoku żeby zjeść na ulicy, wypić, coś zwiedzić? i tak samo ile trzeba pieniędzy na wyspach na jeden dzień?
czy jak na wyspie wynajmie się bungalowa to czy można w nim bezpiecznie zostawić aparat?
dzięki za odpowiedzi

Sa-Bina dołączył
27.01.2013

Sa-Bina 21:54 | 23.01.2016

Hej, my bylismy dwa pierwsze tygodnie kwietnia na wyspie Phuket. W ciagu calego pobytu padalo 3 razy. Przez 30 min ostro lalo, a potem wyszlo slonce i byla piekna pogoda. Bylo strasznie parno. Ma sie wrazenie, ze jest sie w szklarnii. To takie krotkie info co do pogody ;)

craicx dołączył
07.03.2012

craicx 08:53 | 24.01.2016

W kwietniu może lepiej sie skusić na wyspy w zatoce Tajlandzkiej. 60 czy 80 zł w BKK to relatywnie dużo, chyba że budżet Ci na to pozwala. Z łatwością znajdIesz nocleg na miejscu w granicach 20 zł. Samo jedzenie na ulicy jest również bardzo tanie. Mysle że 60 zł na dzień może w zupełności wyatarczyc (wliczajac noclegi, wyżywienie i cos do picia). Na wyspach powinno byc troszke drożej. Jasne że to co zoataiwsz w bungalowie przynajmniej w teorii powinno być bezpieczne, aczkolwiek zawsze warto zachowac zdrowy rozsądek.

PatiPati dołączył
22.01.2016

PatiPati 13:18 | 24.01.2016

hej,
my byliśmy w Tajlandii w kwietniu i maju i pogoda była bardzo dobra. Zdarzało się, że kilka razy popadało, ale były to krótkie epizody. Generalnie pogoda dopisała.
Jeżeli chodzi o wyspę, to byliśmy na Ko Phangan (południowo-wschodnia część Zatoki Tajlandzkiej). Podsyłam link, do naszych wspomnień, gdzie znajdziesz więcej szczegółów :) - nocleg na wyspie w kwietniu kosztował nas 50 zł
http://www.wakacjewtajlandii.pl/witaj-ko-phangan/

W Bangkoku uważam, że nocleg za 60-80 zł - to dość drogo. Na miejscu można bez trudu znaleźć fajne miejsce w samym sercu, na Khao San Rd. - za połowętej ceny.

powodzeni!
pati

makensis dołączył
26.01.2009

makensis 14:36 | 03.02.2016

Za 30zł na pewno nie otrzymamy noclegu z klimatyzacją w BKK. Chyba, że w hostelu. Ktoś kto podróżuje w zimie, pewnie pierwszą noc chce spędzić w odpowiednich warunkach w przeciwnym wypadku czeka go powtórka z filmu "The Beach" z Leonardo DiCaprio. Najtańsze jakie znalazłem to: Thara House -pokój za 400 bahtów potrzebna wcześniejsza rezerwacja: 02-2805910-1 tharahouse.net. Place Inn Hotel (28/10 Soi Rambuttri, Chakrapong, tel. 02-282-4687) – 300 bahtów za pokój z klimatyzacją, łazienka wspólna, WIFI, hotel prowadzony przez Pakistańczyków. Spartańskie warunki ;)

mateuszpaw dołączył
23.01.2016

mateuszpaw 11:28 | 06.02.2016

Hej, dziękuje za odpowiedzi, jestem zdecydowany jechać,
teraz zadam parę pytań technicznych:) jako że nigdy tak nie wyjeżdżałem.
Plecak a co w nim? warto brać dużo ubrań, czy może założyć że sobie kupie na miejscu? toż to wkońcu wielki producent koszulek:)
kosmetyki tj. szampon, mydło - to zawsze kupuje na miejscu jak gdzieś jadę, koszty takie same a nosić nie trzeba.
Tak jak pisałem najpierw parę dni w Bankoku, a potem gdzieś na plażę. Czy można w tajlandi nocować na plażach na dziko?
Czy warto mieć własny śpiwór i karimatę i namiot? a jeśli warto czy kupić na miejscu czy brać z kraju?
dzieki

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 15:59 | 07.02.2016

bylismy w kwietniu i maju w Tajlandii w roku. Deszcz padał kilka razy po parenaście minut...Był świetnym orzeźwieniem;)

kiwi

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl