Forum dyskusyjne
Tajlandia - informacje praktyczne
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
eNIKa 13:58 | 01.04.2016
Witam serdecznie wszystkich!Planuję podróż do Tajlandii początkiem grudnia. Wiem, że jeszcze kawałek czasu, ale zaczęłam rozglądać się za biletami.
Czy cena za osobę (z Warszawy) - 2300 zł (akurat Qatarem) jest korzystna ? Czy ma ktoś jakieś porównanie ?
Wiem, że można trafić na spore promocje, ale trochę obawiam się, że się spóźnię i zostaną mi tylko drogie loty.
Z góry dziękuję za pomoc!
[konto usunięte] 14:36 | 01.04.2016
Wszystko zależy od tego jaki to jest rodzaj biletu. Czy zwrotny, czy z możliwością zmiany daty, ile trwa transfer, jakie godziny przylotu i odlotu, jaki dzień itd. To wszystko kosztuje. Ja leciałem "Lufą" z WAW za 1900, dobre godziny, krótki transfer, ale bilet "niezmienny" i kupiony pół roku naprzód. Jesteś z Wrocławia - to porównaj loty z Berlina :-)
eNIKa 14:37 | 01.04.2016
Tak też myślałam, że można zejść poniżej 2000 tys. Pytanie tylko do kiedy czekać maksymalnie, żeby ceny nie zaczęły szybować w górę ;)
craicx 14:45 | 01.04.2016
+ / - 2k to raczej standardowa stawka do BBK z Warszawy/Berlina/Pragi. Myślę, że śmiało możesz poczekać do września. Jeżeli nic ciekawego się nie trafi, to wtedy kupuj. Ceny Emirates/Qatar/Areoflot/UIA powinny się tak kształtować cały czas.
[konto usunięte] 14:47 | 01.04.2016
To ma być grudzień.
[konto usunięte] 14:42 | 01.04.2016
To wszystko zależy od dokładnego terminu twojej podróży. No i ile osób leci z Tobą. Jeżeli jesteś solistką, to możesz czekać do ostatniej chwili. W najgorszym wypadku pozostaną wtedy czartery.
mrcanberra 23:11 | 01.04.2016
Ostatnio chyba widziałem za coś 1700 zł wschodnimi liniami chyba ukraińskimi, za 2000 zł da jeszcze radę kupić, ale grudzień to szczyty więc linie i tak wyprzedadzą bilety więc nie liczyłbym na ostatnią chwilę, że będzie coś może za mniej jak 1600 zł, raczej na 2 patyki musisz się nastawiać, ale generalnie do grudnia sporo czasu więc masz czas na łowy bo może się coś jeszcze trafić, że kupisz za mniej jak 2000 zł.
craicx 09:46 | 05.04.2016
Wiem, że od wczoraj, ale.... PROMO w QA, BKK za 1800 ~ 1900 zł również w Grudniu. Powroty do Wa-wy i Berlina. Szansa na trafienie A380 :)
zuzanka_21 01:58 | 04.05.2016
Witam. Ja lecę w czerwcu a bilet kupiłam pod koniec marca. Bałam sie ze zbyt późno, ale nie jest źle. Dałam 1900zl Emiratsami z jedną przesiadką.